Kézilabda

Világsztárt igazolt a Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 3 és fél éves szerződést kötött a svéd olimpiai ezüstérmes balszélsővel, Jonas Källmannal. A háromszoros BL-győztes játékos a hétvégén csatlakozik a kerethez.

Kallmann komoly erősítést jelenthet a Tisza-partiaknak / zimbio.com

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetősége a napokban a dán CHJ Management nevű menedzserirodával tárgyalt. Ekkor került a képbe a svéd olimpiai ezüstérmes balszélső, Jonas Källman. "Három és fél éves szerződést kötöttünk a játékossal, aki a hétvégén érkezik Szegedre. Nagy kihívásnak tartja a magyarországi szereplést, nagy örömmel fogadta a megkeresést, és azt, hogy az Európában is jegyzett Pick játékosa lehet. Jonas Larholm révén csak jót hallott a csapatról, a vezetőségről, a remek közönségünkről és a trénerről, Juan Carlos Pastorról. Az IFK Skövde HK elnöksége korrekten állt az ügyhöz, ennek is köszönhető, hogy ilyen gyorsan sikerült megállapodnunk, és elengedték a világklasszis kézilabdást. Jonas Källman a magyar bajnokságban, a kupában és az EHF-kupában is pályára léphet. Most a papírmunkát végezzük, minden bizonnyal jövő héten szerdán, Csurgón már bemutatkozhat a Pick Szeged csapatában" - nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója a pickhandball.hu-nak.

Jonas Källman 1981. július 17-én született. Két méter magas, 2000-től 2002-ig az IFK Skövde csapatában játszott. Ezután igazolt Spanyolországba, 2002-től 2011-ig a Ciudad Real, majd 2011-től 2013-ig a Atlético Madrid játékosa volt. Tavaly nyáron szerződött Svédországba. 2012-ben, Londonban olimpiai ezüstérmes volt a svéd válogatottal. A Ciudad Reallal háromszor volt Bajnokok Ligája-győztes. Idén visszatért hazája válogatottjába, résztvevője volt a dániai Európa-bajnokságnak - egy igazi világsztár költözik tehát a Tisza partjára. "Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem lesz Szegeden játszani. Egy nagyon gyors, és remélem, mindkét fél számára jó megoldás született. Bízom benne, hogy játékommal tudom segíteni a Pick Szegedet mind a magyar porondon, mind nemzetközi színtéren az elkövetkező három és fél évben" - nyilatkozta Jonas Källman.

A Pick Szeged programja
Január 29., 18 óra: Balatonfüred–Pick (mk).
Február 1., 18: Pick–PLER (NB I).
Február 5., 18: Csurgó–Pick (NB I).
Február 9., 12.30: Pick–Nantes (EHF-kupa).
Február 12., 19: Kristianstad–Pick (EHF-kupa).
Február 15., 18: Gyöngyös–Pick (NB I).
Február 19., 18: Pick–Tatabánya.
Február 22., 18: Tatran Presov–Pick (EHF-kupa).

A várakozásoknak megfelelően a nagy álmokat szövögető szegedieknél több változás is várható az elkövetkező hónapokban. A klub nemrégiben jelentette be, hogy a szezon végén távozik a csapattól az olimpiai ezüstérmes Jonas Larholm és már elköszönt a társaktól a szlovák válogatott Franstinek Sulc is. Utóbbi helyére a 33 éves Nikola Prcét szerződtette a Pick-Szeged.

A magyar bajnoki ezüstérmes keretében jelenleg többen is sérüléssel bajlódnak, így a szerdai balatonfüredi kupameccsen Juan Carlos Pastor nem számolhat az Eb-n remeklő Ancsin Gáborra, a nemrégiben műtött Marinko Kekezovicsra, a sérült Ljubomir Vranjesre és a spanyol Garcia Parrondóra sem.

A szegediekre erőltetett menet vár, hiszen szombaton a bajnokságban a PLER csapatát fogadják, míg február 9-én már az EHF-kupa csoportkörében kell helytállni a francia Nantes ellen.

  • Pro
    Tomihmv
    2014. január 29., Szerda 11:39

    Unknown | Magyar Kupa Balatonfüred - PICK Szeged

    2014. január 29., Szerda 18:00
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Ázsiai hendikep: Balatonfüred +6,5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:2.00
    • Eddig éri meg:1.8
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Alapesetben ilyen hendikep line mellett vendégre húznám ezt a mérkőzést, azonban több érv is a hazai pluszos hendikep melletti tipp mellett szól. Ugye pár napja ért véget az EB és a hazaiaktól csak Zdolik volt válogatott - kapott kemény négy percet Mocsaitól -, aki egyáltalán nem fáradt el, míg a vendégeknél Mikler, Tatai, Ilyés, Ancsin, Zubai, Vadkerti, Larholm és Lasica is sokat szerepelt és elfáradt a torna során. Ráadásul Ancsin sérülten tért vissza a klubjához, Kekezovics és Parrondo sérült, műtét előtt, illetve után állnak, míg Vranjes a Cegléd elleni edzőmeccsen sérült meg és még rá sem számíthat Pastor mester. Ezen kívül Fero Sulc Katarba igazolt, míg a helyére szerződtetett Prce nem játszhat szerdán, mivel ez egy elhalasztott mérkőzés, és a bosnyák játékos a mérkőzés eredeti időpontjában nem állt a Szeged alkalmazásában.

      A magyar bajnokságban pont az EB előtt mérkőztek meg Balatonfüreden, akkor a Szeged 28-20-ra tudott nyerni. Azonban szerdán az akkori győztes csapatból öt játékos nem áll a vendégek rendelkezésére, továbbá a többiek - egy-két kivétellel - igencsak fáradtak. Ezen kívül, amíg a Füred végig a teljes kerettel tudott felkészülni a tavaszi szezonra, addig a szegediek nem, ráadásul már tétmérkőzésük is volt idén a Junior Válogatott ellen, amely együttest kiütöttek. Ezen kívül a PICK 29 nap alatt 9 mérkőzést játszik majd, ráadásul csak szerda délben indulnak el Balatonfüredre, vagyis még 3-4 órát zötykölődnek a buszban, ami szintén nem a frissességet szolgálja a találkozó előtt. Ezen kívül a továbbjutás a szerdai mérkőzésen dől el, ráadásul a Füred lesz hazai pályán, még iksznél is továbbjuthat. Egy mérkőzésen pedig nagyon jól tudjuk, hogy bármi megtörténhet...

      Mindezek után azt gondolom, hogy a Balatonfüred egy szoros mérkőzést játszhat azzal a Szegeddel, akiknek jelenpillanatban púp a hátára ez a mérkőzés.

    • Eredmény:

      22-27

    • kimenetel
      Nyereség
    • 6.00