Férfi kézilabda Eb

Nagy csaták után francia-dán meccs a döntőben

Beigazolódott a papírforma a férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőiben, Franciaország és Dánia jutott tovább.

Az ötödik helyért játszott mérkőzést a lengyelek nagyrészt uralták, az utolsó negyedében azonban nem tudtak megfelelően koncentrálni. Kiélezett harcra kényszerültek Izland ellen, amiben a végén a skandinávok szerencsésebbek voltak, így nyertek.

Döntősök a házigazdák - Fotó: AFP

Az első elődöntőben Franciaország sokkal jobban kezdett, főleg a védekezés működött és Omeyer remekelt a kapuban, a második negyedórában viszont fejben kiengedtek egy kicsit, ezt pedig a spanyolok gyorsan kihasználták és fordítottak. A szünet után megint odatették magukat Karabaticék, és szűk tíz perc alatt újra előnybe kerültek. A fölényt azonban nem igen tudták növelni, Aguinagalde vezetésével meccsben tartották magukat a déliek. De csak az 55. percig, amikor Karabatic, Forte és Abalo góljaival el tudták dönteni a találkozót a franciák. A hatharom.com PROTIPPJE bejött a meccsen, hiszen Julen Aguinagalde teljesítette az elvárásainkat, több mint 3,5, egész pontosan 5 gólt szerzett.

A házigazdák Horvátország ellen játszottak idegőrlő mérkőzést. Landin parádézott a kapujukban, a másik oldalon viszont Alilovic nagyon gyengén teljesített, ahogy az egyik legjobb horvát fegyver, a szélsőjátékuk sem működött. Voltak azonban hibák a skandinávoknál is, így némi játékvezetői segítségre is szükségük volt az előny folyamatos megtartásához. A véghajrában aztán szerencsésebbek voltak Mikkel Hansenék, illetve elég jól működött ahhoz a védekezésük, hogy előrébb maradjanak és meg is nyerjék a találkozót.

A döntőben tehát dán-francia párharc, a bronzmeccsen pedig spanyol-horvát összecsapás lesz.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság
elődöntők
Franciaország-Spanyolország 30-27 (12-14)
Dánia-Horvátország 29-27 (13-15)
 
az 5. helyért:
Izland-Lengyelország 28-27 (13-16)
  • Pro
    mr.blonde
    2014. január 24., Péntek 15:06

    Unknown | Franciaország - Spanyolország

    2014. január 24., Péntek 18:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Player special: Julen Aginagalde góljai 3.5 felett
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:2.15
    • Eddig éri meg:1.75
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Hatalmas meccsre van kilátás az Eb elődöntőjében, hiszen a világbajnok az olimpiai bajnokkal csap össze. Mindkét gárda évek óta tagja a szűken vett elitnek, ezért nagyjából sejthető, mint várhatunk tőlük. A mérkőzés végkimenetelét illetően nem mernék jóslásokba bocsátkozni, ám a spanyolok beállósára kínált line és odds érzésem szerint hibás. Aginagalde a világ talán legjobb beállósa, aki játsszon bárhol, biztos hogy a csapat taktikájának legfontosabb része lesz. A középdöntőben érkezett a tornára, az osztrákoknak 8, a macedónoknak 4 gólt szerzett. A spanyolok támadásban Canellas és Maquedán kívül eddig nem voltak kintről veszélyesek, a szélsők a indításokat jól értékesítik, de helyzetből már többet hibáznak a megszokottnál, tehát olyan nagyon nincs miért hanyagolni a beállós játékot, ráadásul immáron Canellas irányít a legtöbbet Enterríos és Dani helyett, ő pedig nagyon érzi Aginagaldet és a beállós játékot. Mindent összevetve én ezt a határt minimum 4.5-nél húztam volna meg, így figyelembe véve, hogy Aginagalde a fontos meccseken - legyen szó akár egy klubmeccsről - mindig hozza magát, szerintem négy gól ezúttal is benne van a játékában.

    • Eredmény:

      5 gólt szerzett

    • kimenetel
      Nyereség
    • 5.75