Monaco

Falcaónak elszakadt a keresztszalagja, oda a világbajnokság

Amint azt előzetesen sejteni lehet, utólag beigazolódott: Radamel Falcao sérülése komoly. A kolumbiai támadó szerda este keresztszalag-szakadást szenvedett, így a következő hat hónapban nem léphet pályára.

Nagy a baj, Falcaónak elszakadt a keresztszalagja - Fotó: AFP

A francia Monaco játékosa gólt szerzett a negyedosztályú Chasselay ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen, később azonban egy csúnya belépő következtében megsérült és hordágyon fekve hagyta el a játékteret. A vizsgálatok megerősítették az első diagnózist, miszerint a sérülés mértéke komoly, a dél-amerikai gólvágó bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Mindez azt jelenti, hogy Falcao hat hónapra harcképtelenné vált, így sem a hercegségbeliek az idényből hátralévő mérkőzésein, sem a nyári világbajnokságon nem futballozhat.

Claudio Ranieri, a Monaco vezetőedzője a játékvezetőket hibáztatta az eset miatt, míg a sérülést okozó Soner Ertek súlyos fenyegetéseket kapott a kolumbiai drukkerektől. A francia sajtó még bizakodik abban, hogy mégsem ennyire nagy a baj a csatárral, az ugyanis még nem teljesen világos, hogy a szalag teljes egészében vagy csak részlegesen szakadt. Falcao csütörtökön Portóba utazott, ahol újabb vizsgálatok várnak rá.

[1637277] 2014-01-22 17:00:00 Monts Or Azergues - Monacox;