Diósgyőr

Szentes úgy várt el tiszteletet, hogy nem érdemelte meg azt - Luque

Magyarországi edzőiről is beszélt José Luque, a Diósgyőr korábbi spanyol légiósa egy rádióinterjúban, melyet a Magyar Lelátónak adott. A 36 esztendős középpályás kertelés nélkül fogalmazott Szentes Lázárral és Sisa Tiborral kapcsolatban is.

José Luque kemény kritikát fogalmazott meg korábbi edzőivel szemben - Fotó: NSO

"Ami Benczés Miklóst illeti, mindig is az volt a véleményem, hogy ő egy kiváló edző, aki nagyon sokat fog még fejlődni" - mondta a Magyar Lelátó mikrofonja előtt a nyáron visszavonult spanyol játékos. "Egyetlen dolog hiányzott neki Miskolcon: hogy nyugodtan dolgozhasson. Mindig adódtak olyan problémák a klub részéről, melyek ezt megakadályozták. Szerintem Miklósból nagyon komoly edző válik majd, aki bármelyik nagy klub vagy a magyar válogatott irányítására is alkalmas lesz. Szentes Lázárról nem állítom, hogy rossz lenne. Sőt, azt gondolom, hogy jó ember. Lázárral az volt a gond, hogy ki akarta kényszeríteni az iránta való tiszteletet. Nekem viszont az a véleményem - és ezt magamra nézve is érvényesnek érzem a magyarországi pályafutásomat illetően -, hogy a tiszteletet érdemekkel kell megnyerni. Senkit nem kell tisztelni akkor, ha azt nem nyeri el a pályán vagy az elért eredményeivel. Úgy hiszem, Lázár úgy várt el tiszteletet, hogy azt nem nyerte el. Sisa Tibor nem volt a DVTK szintjének megfelelő edző, sem az adottságait, sem a szakmai tudását tekintve. Ő egy alacsonyabb osztályú csapatnak való, nem a Diósgyőrnek. Mindegy, a döntéseket nem én hoztam, hanem a klub, az adott helyzetben nem tehettem mást, mint hogy profi labdarúgóként próbáltam a legjobbat nyújtani és vártam."

José Luque 2011 telén érkezett Miskolcra, nyári visszavonulásáig összesen negyvenkilenc NB I-es mérkőzésen viselte a DVTK mezét és tizenötször volt eredményes. Érdekesség, hogy a spanyol élvonalban ugyanennyiszer lépett pályára, volt az Atlético Madrid, az Espanyol és Málaga játékosa is.

[1609868] 2014-03-02 18:30:00 Diósgyőr - Debrecenx;