Átigazolás

Ancelotti hazudott Özilről

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője többször leszögezte, Mesut Özil el akart igazolni tavaly nyáron a spanyol fővárosból, ő pedig nem bánkódik a német középpályás távozása miatt. Az olasz szakember nemrég a Gulf News nevű arab újságnak adott interjút, és utólag tagadta, hogy azt nyilatkozta volna, hiba volt Özil elengedése. Ám most nyilvánosságra került a beszélgetés hangfelvétele, ami kínos helyzetbe hozta Ancelottit.

Késő bánat....

Mint arról a hatharom.com tavaly beszámolt, Mesut Özil helyzete megrendült a csapaton belül a szezon elején, Carlo Ancelotti többször padoztatta a német középpályást. Ráadásul a királyi gárda szerződtette Gareth Bale-t a Tottenhamtől, ezért Özil inkább otthagyta a Madridot, az Arsenalhoz írt alá, a londoniak 50 millió eurót fizettek érte. A 25 éves klasszis azóta az Ágyúsok mezében villog, a Realnál pedig többen, például a vezéregyéniség Cristiano Ronaldo is dühöngött egy sort Özil kiválása miatt.

Carlo Ancelotti ősszel elmondta, ő döntött arról, hogy Özilt elengedik. "Özil eladásáról én döntöttem. Inkább Di Maríát tartottam meg, mert nagyobb egyensúlyt biztosít a pályán. Nem annyira technikás, mint Özil, viszont a karaktere és a játéka sokat segít a csapatnak, ezért azt akartam, hogy maradjon. Bale érkezésével sokkal fontosabb Di María a gárdának, mint Özil" - mondta az olasz tréner októberben.

Nos, az 54 éves mester most kínos szituációba keveredett. Január 2-án Katarban, a PSG elleni barátságos meccs előtt interjút adott egy arab lapnak, a Gulf News-nak. Ez a Real pénteki sajtótájékoztatóján szóba került. "Nem beszélek olyan játékosról, aki már nincs itt. Meglepve olvastam a történetet az újságban, megalapozatlan és kitalált cikk" - mondta Ancelotti. 

Ugyanis a lap szerint a vezetőedző beismerte, hibát követett el Özil eladásával és Di María megtartásával. Az AS című spanyol sportnapilap kapcsolatba lépett a "konkurenciával", megkapta az eredeti, angol nyelvű hangfelvételt, ami fehéren-feketén az arab sajtóorgánum igazát támasztja alá...

"Hibát követtünk el, amikor lehetőséget adtunk neki, hogy elhagyja a klubot. Úgy döntöttem, hogy Di María maradjon, de Di Maríának nem olyan jók a képességei, mint Özilnek" - fogalmazott Ancelotti.

A beégett Ancelottit vigasztalhatja, hogy a Barcelona pontokat vesztett vasárnap este a Levante otthonában, vagyis a katalánok már egy csak egy ponttal előzik meg a Realt. Igaz, az Atlético Madrid viszont átveheti a vezetést.

Ronaldóék kedden az Espanyollal csapnak össze a spanyol Király Kupa negyeddöntőjében.

[1628630] 2014-01-21 21:00:00 Espanyol - Real Madridx;