Spanyol foci

Bale produkciója aggasztja a Real Madridot

A Real Madridnál egyre nagyobb aggodalommal szemlélik Gareth Bale produkcióját. A walesit rendszeresen apró sérülések gyötrik és a csapat mestere, Carlo Ancelotti szerint még nem illeszkedett be az együttesbe.

Bale-t rendszeresen sérülések hátráltatják - fotó: AFP

Négy és félhónap telt el azóta, hogy a Real Madrid rekordösszeget fizetett Gareth Bale-ért, ám egyelőre vajmi keveset profitált belőle a spanyol klub. Miután a walesi szélső egész nyáron nem edzett, nehezen érte utol magát, majd több kisebb sérülés hátráltatta. Ezek akadályozták őt a konzisztens teljesítmény elérésében, a dokik pedig azon tanakodnak, hogy mi állhat a krónikus hátfájásának hátterében. Egyelőre a 2014-es esztendő sem sikersztori, inkább egy kiegészítő ember statisztikáját sejteti: Bale január 6-án a Celta Vigo ellen csereként 26 percet kapott, három nappal később az Osasuna ellen végig pályán volt, az Espanyol otthonában 75, a pamplónai visszavágón pedig 29 percet kapott. Gólt nem szerzett, utoljára november 30-án a Valladolid ellen talált a hálóba, mesterhármast szerzett, azóta nem volt képes három egymást követő meccset a pályán tölteni.

A csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti a Betis elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón elárulta, Bale még nem tudott maximálisan beilleszkedni. Az AS úgy tudja, már a játékost is aggasztja, hogy nem képes nagyobb hatást gyakorolni a csapat játékára és megpróbálják Ancelottival együtt orvosolni a helyzetet. Beszédes adat, a szélső 2:54 percenként kapcsolódott a játékba az eddigi meccseken, ennél többet az állandó szereplők közül csak Karim Benzemánál mértek (3:03 perc). Az sem mellékes, hogy amíg Cristiano Ronaldóval szemben 43 percenként követnek el szabálytalanságot, addig Bale-t csak 204 percenként faragják. Bale a szerződtetése óta a tétmeccsek 51%-án kapott lehetőséget, a perceket tekintve 2340-ből 1208-at töltött a pályán. Ezzel szemben Cristiano Ronaldo a 2009-es érkezését követően a mérkőzések 84%-án játszott, 22860 percből 19124-et a zöld gyepen töltött.

Ha a pozitívumokat keressük, akkor elmondható, hogy Bale 12 bajnoki meccsen hét gólt termelt, míg a Bajnokok Ligájában öt találkozón kétszer volt eredményes, és összesen hat gólpassz áll a neve mellett. A Barcelona és az Atlético Madrid három ponttal előzi meg a Real Madridot, amely egy egészséges Bale-lel nagyobb eséllyel üldözhetné a két éllovast.

[1506003] 2014-01-18 16:00:00 Betis - Real Madridx;