Spanyol Király Kupa

Mumusához utazik a Real Madrid

A Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzésén a Real Madrid az Osasunához látogat. A fővárosiak legutolsó hat pamplonai kirándulásuk közül mindössze egyszer tudtak diadalmaskodni.

Ancelotti komoly odafigyelést vár övéitől az Osasuna ellen / AFP

Kétgólos előnyről várhatja az Osasuna elleni visszavágót Carlo Ancelotti együttese, amely az egy héttel ezelőtti odavágón Benzema és Jesé góljaival magabiztos, 2-0-s fórt épített fel a második találkozó előtt.

A Real Madrid a hétvégén a Espanyol otthonában is megszerezte a győzelmet, így a Barcelona és az Atlético Madrid egymás elleni döntetlenje után immáron csak három pont a lemaradása a spanyol bajnokságban. A hétvégén újabb idegenbeli meccs vár a blancókra, hiszen a sereghajtó Betis vendégei lesznek Cristiano Ronaldóék. Előtte azonban még akad tennivaló a kupában is.

"A csapat a soron következő mérkőzésre koncentrál, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy mennyire nehéz itt játszani" - kezdte a mérkőzéssel kapcsolatos mondandóját Carlo Ancelotti a találkozót felvezető sajtótájékoztatón. "Magas iramú találkozó várható, ahol ellenfelünk minden lehetséges eszközt bevett majd, hogy a következő körbe jusson. Nem szabad arra gondolnunk, hogy előnyben vagyunk, meg kell próbálnunk gólt szerezni, amilyen gyorsan csak lehet" - mondta Ancelotti, aki a hétvégi, Betis elleni találkozóval egyelőre nem akart foglalkozni, ugyanakkor azt elmondta, hogy Marcelo és Modric pihenőt kapott a szerdai meccsre, míg a portugál Fabio Coentrao a kezdőcsapatban kaphat helyet. Ezzel együtt a királyi gárda bombaerős kerettel utazott el Pamplonába, ott lehet a pályán a friss Aranylabdás Cristiano Ronaldo és a walesi Gareth Bale is.

A Real Madrid 19 fős kerete a szerdai kupameccsre
Kapusok: Casillas, Diego López, Jesús.
Védők: Pepe, Ramos, Coentrão, Carvajal, Arbeloa, Nacho.
Középpályás: Xabi Alonso, Bale, Casemiro, Di María, Isco, Illarra.
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Jesé, Morata.

A bukmékerek átlagban 1.33-as oddsot kínálnak a Real Madrid sikerére, csakhogy a múlt és a kétgólos fór ismeretében ebben a szorzóban igen kevés érték lapul. A madridi sztárcsapat nem nyerni jár az El Sadarba, 2008 óta mindössze egyetlen alkalommal távozott onnan győztesen, holott azóta már hét randevúja is volt az Osasunával idegenben.

A két csapat utolsó öt egymás elleni találkozója *
bajnoki Osasuna Real Madrid 2 : 2
bajnoki Osasuna Real Madrid 0 : 0
bajnoki Osasuna Real Madrid 1 : 5
bajnoki Osasuna Real Madrid 1 : 0
bajnoki Osasuna Real Madrid 0 : 0
* Ebben a párosításban
[1614324] 2014-01-15 21:30:00 Osasuna - Real Madridx;
Spanyol Király Kupa
 nyolcaddöntő visszavágó, szerdai program
19:30 INFO Espanyol Alcorcon 1.55 4.33 8.00
19:30 INFO Athletic Bilbao Betis 1.40 5.30 9.75
21:30 INFO Levante Rayo Vallecano 2.56 3.41 3.15
21:30 INFO Osasuna Real Madrid 10.00 5.80 1.37