Férfi kézilabda Eb

Értékes az Izland elleni pont, de ki-ki meccs lesz a csütörtöki - Fazekas

A magyar férfi kézilabda-válogatott az Izland elleni döntetlen után már Norvégia ellen készül, hogy kiharcolja a továbbjutást. A keddi eredményről Fazekas Nándort, az MKB-MVM Veszprém kapusát faggatta a hatharom.com.

"Sokat egyelőre még nem nyertünk az Izland elleni döntetlennel, bár az önbizalomnak jót tehet" - mondta a hatharom.com-nak adott értékelésében Fazekas Nándor. "De így is ki-ki meccset kell játszanunk Norvégia ellen, hiszen ha kikapunk, kiesünk. Mindenképp jobb volt a csapat védekezésben és támadásban is, mint a spanyolok ellen. Egymás után látva a két mérkőzést, úgy tűnik, mintha az elsőt feladtuk volna, kedden viszont már úgy mentek ki a fiúk a pályára, ahogy régen, úgy küzdöttek, ahogy kell."

A norvégok elleni meccs után is ünnepelnénk - Fotó: AFP

Lékai Máté szerint a végjátékot látva örülhettünk az egy pontnak, Zubai Szabolcs ugyanakkor egy elvesztett győzelemről beszélt a mérkőzés után. Fazekas Nándor szerint nem kell bánkódnunk.

"Bár több lehetőségünk is volt, hogy lezárjuk a meccset, szerintem igazságos döntetlen született, megint csak a már-már az izlandiak mumusává váló Lékai Máté góljával. Nagyon értékes eredmény, amiből lehet tovább építkezni, ráadásul ez az egy pont még sokat érhet a későbbiekben" - mondta a hálóőr.

A mieink lövőstatisztikái óriásit javultak a Spanyolország elleni meccshez képest, köszönhetően az izlandi kapusok gyenge szereplésének is.

"Nagyon komolyan befolyásolta a kapusteljesítmény a találkozót. Az első mérkőzésükön, ha jól nem is védtek - láttam már például a lengyeleknél, a szerbeknél vagy a dánoknál is jobb teljesítményt -, mindenképp az döntött, hogy néhányszor azért tudtak hárítani, míg a norvég kapusok semmit nem fogtak. Olyan teljesítménnyel viszont, amit ellenünk mutattak, nem lehet mérkőzést nyerni, ez egyértelmű. Ami a mieinket illeti, Mikler Roli jó volt az első félidőben, a szünet után a statisztika szerint visszaesett, de ennek több oka is lehet. Múlhat a fáradtságon, hiszen korábban sok ziccert kapott, de az is lehet, hogy a védekezés nem volt már tökéletes előtte. Sok apróság befolyásolja ezt, lelkileg is nehéz ezzel a nyomással megbirkózni, de ezért vannak ketten, és szerintem Tatai Peti is jól szállt be, voltak fontos védései" - vélekedett saját posztjáról Fazekas.

A magyar válogatott csütörtökön 20:15-kor játssza következő, egyben utolsó csoportmérkőzését Norvégia ellen. A meccsről a hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be.