Átigazolás

Vass Ádám a szezon végéig aláírt az MTK-hoz - hivatalos

Hétfő délután hivatalossá vált, hogy Vass Ádám a szezon végéig az MTK Budapest csapatában folytatja pályafutását. A hírről a fővárosiak hivatalos honlapjukon számoltak be.

Vass Ádám (középen) a szezon végéig biztosan az MTK-t erősíti - Fotó: Facebook

Amint arról a hatharom.com korábban már beszámolt, a tizenegyszeres válogatott középpályás szombat óta a kék-fehérek edzéseit látogatta, miután belga együttesétől, az élvonalbeli Oestendétől engedélyt kapott erre. Azóta a papírmunkát is elvégezték a felek, így az átigazolás hivatalossá vált. Vass Ádám felbontotta szerződését korábbi klubjával és a nyárig kötelezte el magát az MTK-hoz.

A ferencvárosi nevelésű játékos nagy reményekkel igazolt Belgiumba, ám ott négy bajnoki és egy kupamérkőzésen összesen alig több mint 200 percet futballozott. Miután távozása szóba került, a belgák el sem vitték őt a gárda spanyolországi edzőtáborába, Pintér Attila szövetségi kapitány ugyanakkor meghívta Vasst a válogatott idei első összetartására. A 25 esztendős futballista már kilenc évvel ezelőtt külföldre igazolt, a Stoke City korosztályos csapata után az olasz élvonalban is pályára lépett a Brescia színeiben. 2012-ben a kolozsvári CFR-hez szerződött, ám pályafutását sérülések hátráltatták, a románoknál is csupán tizenkilenc találkozón jutott szóhoz, mielőtt felbontotta volna szerződését.

Vass Ádám még sosem lépett pályára az NB I-ben, a debütálásra március elsején kerülhet sor, amikor az MTK a Szombathelyi Haladás vendége lesz.

[1609869] 2014-03-01 16:00:00 Haladás - MTKx;