Átigazolás

Valenciából Moszkvába és vissza, ecuadori válogatott a Mestallában

Ecuadori válogatott támadóval erősít januárban a Valencia, amely néhány napon belül hivatalosan is bejelentheti Felipe Caicedo megszerzését.

Felipe Caicedo visszatér Spanyolországba

A dél-amerikai gólvágó mindezt már megtette, amikor klubváltásáról kérdezték. A 25 esztendős csatár abba a városba tér vissza, ahol a 2010/2011-es szezonban nagyszerű időszakot tudhatott magáénak, a Levante színeiben huszonhét mérkőzésen tizenháromszor volt eredményes.

"Különböző ajánlataim voltak, de úgy döntöttem, hogy a Valenciához csatlakozom" - fedte fel a titkot a Lokomotiv Moszkva (volt) játékosa a Cadena SER-nek nyilatkozva. "Nem akarok mást választani, csak minél hamarabb edzésre jelentkezni a Denevéreknél. A klub és a menedzserem már mindenben megegyeztek, csupán a hivatalos ajánlatra várunk. Számomra most mindennél fontosabb, hogy a következő hat hónapban a Valencia mezében futballozhassak, majd további éveket tölthessek a klubnál."

A spanyol rádiócsatorna úgy tudja, hogy a korábban a Baselben, a Manchester Citynél, a Sporting Lisszabonnál és a Málagánál is szereplő futballista beleegyezett bére csökkentésébe, így a következő félévben 40 százalékkal kevesebb fizetést kap majd az egyesülettől. Az átigazolási díj sajtóinformációk szerint 4,5 millió euró körül mozog.

Az üzlettel alighanem mindenki jól jár: Caicedo már nagyon elvágyódott Oroszországból, a valenciaiak pedig abban bíznak, hogy megtalálták a nyáron eladott Roberto Soldado utódját. A Tottenhamhez távozott támadót ősszel Helder Postiga próbálta megfelelően helyettesíteni, kevés sikerrel. A portugál mindössze három gólt szerzett a bajnokságban.

[1506001] 2014-01-11 18:00:00 Celta Vigo - Valenciax;