Serie A

Benítez dicsért, Mertens és Higuaín remekelt

A Napoli 2-0-ra verte a Sampdoriát hétfőn az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának meccsén.

Benítez és a Napoli sikerrel kezdte az évet - fotó: AFP

Az első félidőben hasztalan gyűrte a Napoli a Sampdoriát, nem tudott a kapuba találni, sőt a vendégek többet birtokolták a labdát. A szünet után azonban két gólt szerzett a hazai alakulat, előbb Gonzalo Higuaín passzát Dries Mertens vágta be, majd a belga légiós újabb gólt szerzett, másodjára szabadrúgásból talált a hálóba. Rafa Benítez, a nápolyiak szakvezetője elégedett volt együttesével.

"Sok helyzetünk volt, már az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést - mondta Benítez a Sky Sport Italiának. - A szünet után nyíltabb csata folyt, nagyobb gondot okozott nekünk a Sampdoria, de mi szereztük a gólokat. Azt szeretném, ha még hatékonyabban védekeznénk és ha módunkban áll, akkor előbb eldöntsük a meccseket. Vasárnap Mertens a szabadrúgásokat gyakorolta, míg Higuaínról pontosan tudjuk, hogy milyen jó előkészítő."

Mertens negyedik gólját szerezte a bajnokságban, míg a Sampdoria először kapott ki Szinisa Mihajlovics irányításával - a szerb trénerrel előtte két győzelem és három döntetlen volt a mérleg. A Napoli a harmadik helyen áll, két ponttal szorul a Roma, tízzel a Juventus mögé. A Sampdoria a 14. a tabellán, négy pont az előnye a kieső helyen álló Sassoulóval szemben.

Napoli-Sampdoria 2-0

[1536697] 2014-01-06 12:30:00 SSC Napoli - Sampdoriax;