Átigazolás

Robert Lewandowski 2019-ig aláírt a bajorokhoz - hivatalos

A Bayern München szombat este bejelentette, hogy 2019 júniusáig szóló szerződést kötött Robert Lewandowskival.

Lewandowski aláírt a Bayernhez - Fotó: AFP

Lewandowski ma varsói pihenőjét megszakítva Münchenbe utazott az orvosi vizsgálatra, a Bild német bulvárlap lefotózta a bajorok csapatorvosának, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt rendelőjénél.

A lengyel csatárnak a mostani szezon végén lejár a szerződése a nagy rivális Borussia Dortmundnál, így szabadon tárgyalhatott kérőjével és a Bosman-szabály értelmében meg is egyezhetett -  szombaton este a Bayern hivatalosan közölte, hogy a futballista aláírta 2019 nyaráig szóló ötéves kontraktusát. Lewandowski hivatalosan július 1-én lesz a Bayern játékosa. A klasszist 39 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, de egy centet sem keres rajta a BVB.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerrel zárult a transzfer. Robert Lewandowski a világ egyik legjobbja posztján, akivel erősödik a Bayern és újabb lökést ad a csapatnak. Öülünk, hogy ma mindkét fél aláírta az öt évre, 2019-ig szóló szerződést" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a müncheniek vezérigazgatója.

A 25 éves gólvágót és a Bayern Münchent nagyjából egy éve hozzák kapcsolatba egymással, tavaly tavasszal a bajorok 25 millió eurót ajánlottak érte, amire a Dortmund nemet mondott. A Borussia ezt követően megtriplázta a lengyel fizetését, 1,5 millió euróról 4,5 millióra, de a szerződéshosszabbításra ezzel sem tudta rávenni. A bajor sztárcsapat tavaly tavasszal is a Borussiától erősített, akkor Mario Götzét szerezte meg.

Az 56-szoros lengyel válogatottat a Real Madrid is vitte volna, de ő inkább a Bőrnadrágosokat választotta, sőt, a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is kikosarazta. Emlékezetes, egy éve a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén Lewandowski négy gólt rúgott a királyi gárdának és a német csapat bekerült a döntőbe. Lewandowski az elmúlt szezonban 24 bajnoki és tíz BL-góllal segítette a fekete-sárgákat, akik minden sorozatban a müncheniek mögé szorultak. A mostani idényben a Bundesligában 11, a BL-ben négy találatnál tart.

A lengyel érkezésével megrendülhet Mario Mandzukic helyzete a csapaton belül, bár ügynöke tegnap cáfolta ezt és esetleges klubváltását. A bajor sztárgárda 17 fordulót követően vezeti a Bundesliga tabelláját, a Dortmund a negyedik helyen áll. A bajnoki versengés január 24-én folytatódik.

[1479146] 2014-01-24 20:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx;[1479162] 2014-01-31 20:30:00 Braunschweig - Borussia Dortmundx;