Átigazolás

Ronaldinhót Isztambulba csábítják

A török Besiktasnál fontolóra vették, hogy szerződtetik a brazilok legendáját, ám Ronaldinho fizetési igényének kielégítésére még szponzort kell keresni.

Az isztambuli sztárcsapat terveiről, Ahmet Kavalci, a Besiktas elnökségének tagja beszélt a török sajtónak. "Szerződtetni akarjuk Ronaldinhót" - mondta Kavalci, aki azonban nyíltan beszélt arról is, milyen akadályai vannak a 33 éves labdazsonglőr megszerzésének. "Ronaldinho fizetése túl magas a számunkra. Szükségünk lesz egy szponzorra hozzá. Egyelőre még nem tudtunk megegyezni senkivel sem, ez az egyetlen oka, amiért Ronaldinho még nem a mi játékosunk".

A brazilok világbajnoka jelenleg szabadon igazolható, mivel szerződése az Atletico Mineiróval lejárt, és egyelőre nem is hosszabbították meg azt a felek. Ronaldinho korábban többször beszélt arról, hogy nem zárja ki az Európába való visszatérést, különösen a nyáron esedékes világbajnokság miatt, mivel nem titkolt szándéka, hogy beverekedje magát Luis Felipe Scoleri vb-keretébe. A török média szerint a Besiktas elöljárói már felvették a kapcsolatot Ronaldinho bátyjával és menedzserével, Roberto Assisszal.

A török Super League harmadik helyén tanyázó Besitkasnál nem csak a brazil szambakirály a kiszemelt, a hírek szerint az angol válogatott Joleon Lescott is Isztambulba költözhet a télen. "Tárgyalunk a Manchester City védőjével is. Hamarosan fontos előrelépések várhatóak az ügyben" - tett hozzá Kavalci.