Tragédia

Moniz és Blatter is Akeem Adamset gyászolja

  • hatharom.com
  • MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), valamint a szervezet elnökét, Joseph Blatter is lesújtotta Akeem Adamsnek, a Ferencváros trinidadi játékosának hétfői halálhíre.

"Rettenetesen elszomorított, amikor olvastam, hogy Akeem mindössze huszonkét évesen eltávozott. Este imádkozni fogok a családjáért" - írta Twitter-oldalán Joseph Blatter.

A zöld-fehérek védőjének tragédiájáról a FIFA honlapja is beszámolt.

"Ez Isten döntése volt, most már békében van. Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogatták Akeemet és családját" - idézte az összeállítás Ivan Dicket, Adams nagybátyját.

Raymond Tim Kee, a trinidadi futballszövetség elnöke úgy fogalmazott: nem lehet szavakkal kifejezni a döbbenetet és a gyászt. "A futballtársadalomban mindenkit mélyen érintett a dolog, hiszen amellett, hogy egy ígéretes és elkötelezett labdarúgó volt, kiváló fiatalember is."

"Elképesztően szomorú vagyok. Akeem óriási küzdő volt. Imádta a labdarúgást és hatalmas tehetség volt" - mondta Ricardo Moniz, a Ferencváros korábbi edzője a holland De Telegraafnak.

Humphry Nijman játékosügynök, akin keresztül Adams a Fradihoz került, szintén megdöbbent a hír hallatán: "Sokra vihette volna, ha nem történik meg ez a drámai esemény. Tavaly nyáron még a PSV-nél is képben volt. Egy részletesebb UEFA vizsgálati protokoll segíthetne az ilyen esetek megelőzésében."

A trinidadi futballista nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott. A kilencszeres válogatott játékos ezután több műtéten is átesett, majd műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett a bal lábát. Akeem Adams állapota a hétvégén fordult válságosra, amikor agyvérzést kapott. Amint az FTC közleménye fogalmazott: "végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála".