Premier League

Anelkát számon kérték, ezentúl másképp ünnepel

Nem a két találata, hanem a gólöröme miatt keltett figyelmet Nicolas Anelka az angol labdarúgó Premier League legutóbbi fordulójában.

Anelka magyarázkodni kényszerült - fotó: AFP

A West Bromwich Albion szombaton 3-3-ra végzett a West Ham United otthonában, a vendégek csatára, Nicolas Anelka két gólt szerzett. Az első találata után a jobb karját mereven lefelé tartotta, a balt pedig keresztben a vállára tette, amit Franciaországban antiszemita jelként tartanak számon. A játékos a twitteren azzal védekezett, hogy csak egy barátjának, egy francia humoristának üzent. A WBA hétfőn közleményt adott ki, bejelentette, hogy Anelka többé nem ünnepel így.

"A mérkőzést követően Keith Downing menedzser azonnal magyarázatot követelt Anelkától - írta a WBA. - Nicolas azt felelte, hogy egy barátjának üzent, semmi mást nem jelentett a mozdulat. Másnap a sportigazgató, Richard Garlick is számon kérte őt, és a csatár neki is ugyanazt mondta. A klub teljes mértékben elismeri, hogy a játékos mozdulata bizonyos körökben sértő lehetett, ezért arra kérte Anelkát, hogy többé ne ünnepeljen ilyen módon. Nicolas azonnal beleegyezett a kérésbe. A WBA elvégzi a saját vizsgálatát az ügyben, és minden segítséget megad az angol szövetség eljárásához, de egyelőre nem tiltja el a játékost, számít rá a soron következő mérkőzéseken."

A WBA január 1-jén a Newcastle ellen folytatja.

[1474738] 2014-01-01 16:00:00 West Bromwich Albion - Newcastle Unitedx;