Premier League

A Cityvel nem bírt el a Liverpool

A Manchester City 2-1-re legyőzte a vendég Liverpoolt a Premier League karácsonyi fordulójának rangadóján.

Angliában 153 éves hagyománya van a Boxing Daynek, vagyis a karácsony másnapján rendezett (futball)mérkőzéseknek, rendszeres családi programnak számít. Az idei ünnepi forduló a címvédő Manchester United meccsével kezdődött. A Vörös Ördögök már a 13. percben 0-2-es hátrányban voltak Hullban, de Wayne Rooney vezérletével 13 percen belül egyenlítettek. Az angol válogatott csatár gólpasszt majd gólt jegyzett, utóbbi volt 150. Premier League-gólja a United mezében. A második félidőben Chester öngólja döntötte el a három pont sorsát a vendégek javára. Az MU zsinórban tizedszer győzött december 26-án.

Hull City-Man. United

Az Arsenal három nyeretlen bajnoki után győzött, Theo Walcott duplájával és Lukas Podolski góljával a West Ham United otthonában. A Chelsea Eden Hazard találatával kiszenvedte a Swansea elleni győzelmet.

Arsenal-West Ham

Chelsea-Swansea


Az Everton sorozata megtört, Roberto Martínez együttese másodszor kapott ki a szezonban, ezelőtt október 5-én a Manchester City pályáján maradt alul. A Sunderland elleni meccsen egy másik széria is megszakadt, a Feket Macskák hét nyeretlen forduló után szereztek ismét három pontot. Ehhez kellett, hogy Tim Howard kapust kiállítsák a 23. percben, a szabálytalanság miatt megítélt büntetővel diadalmaskodott Gus Poyet csapata. Az Everton 2013-ban először kapott ki a Goodison Parkban.

Hat gól esett a Newcastle-Stoke összecsapáson, és két pirosat osztott ki a játékvezető, a Fazekasok kilenc emberre fogyatkoztak a szünet előtt. A Szarkák közelítenek az élmezőnyhöz. A Southampton két pontot gyűjtött előző hat mérkőzésén, ma 3-0-ra intézte el idegenben a Cardiff Cityt.

Jó hírnek örülhettünk a Tottenham-West Bromwich találkozón, Gera Zoltán január 5. után kezdőként szerepelt a birminghamieknél. A magyar válogatott csapatkapitánya 77 percet kapott, csapata egy pontot szerzett idegenben.

Negredo győztes gólt lőtt - Fotó: AFP

A játéknap rangadóján a bajnokság legnagyobb esélyese, a Manchester City fogadta a listavezető Liverpoolt. A Vörösök Coutinho révén megszerezték a vezetést, de a kékmezesek még a szünet előtt fordítottak, az előny pedig kitartott a végéig. A 'Pool vereségének az Arsenal örült a leginkább, visszavette első helyét, de a City valamint a Chelsea is megelőzte a Mersey-partiakat. Brendan Rodgers együttese négy győzelem után szenvedett vereséget, míg a Citynek megmaradt szezonbeli hibátlan hazai mérlege. A góllövőlista éllovasa, Luis Suárez négy meccs után gólképtelen maradt.

Man. City-Liverpool:

Premier League, 18. forduló:
INFO Hull City-Manchester United 2-3 (2-2)
INFO Aston Villa-Crystal Palace 0-1 (0-0)
INFO Cardiff City-Southampton 0-3 (0-3)
INFO Chelsea-Swansea City 1-0 (1-0)
INFO Everton-Sunderland 0-1 (0-1)
INFO Newcastle United-Stoke City 5-1 (1-1)
INFO Norwich City-Fulham 1-2 (1-1)
INFO Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 1-1 (1-1)
INFO West Ham United-Arsenal 1-3 (0-0)
INFO Manchester City-Liverpool 2-1 (2-1)