Forma-1

Ki volt 2013 legjobb pilótája?

  • P. Kele János

A világbajnok Vettel lett, de vajon az alternatív pilótarangsorban sincs nála jobb? A hatharom.com évet értékel, I. rész.

Az év vége és a karácsony hagyományosan az értékelők időszaka a sportsajtóban, és mivel mi még amúgy sem beszéltük ki rendesen a mögöttünk hagyott F1-es szezont, duplán itt a remek alkalom. Kezdésnek a szezon alternatív pilótarangsorát állítottuk össze nektek, egy listát, ahol nem számít, hogy ki hány győzelmet aratott, mennyi pontot gyűjtött, és rendszeresen locsolt-e a dobogóról - csak és kizárólag a cockpitben nyújtott teljesítmény. Hogy szubjektív lesz-e? Naná, de az esetleges túlkapások kiigazítására ott a kommentmező, tessék használni.

1. Sebastian Vettel (német, Red Bull-Renault)

És nem is kérdés. Zsinórban negyedszer lett világbajnok, zsinórban kilenc futamot nyert, a szezon második felében (a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetet követően) érinthetetlen volt, egyszer sem verték meg. Időmérőn és futamon egyaránt remekelt, az autójával együtt egyre jobb és jobb lett a szezon során. Összesen 13 futamot nyert, úgy dominálta az évadot, mint korábban Michael Schumacher óta senki - hacsak őt magát nem számítjuk, még 2011-ből. Tény, hogy ehhez volt egy - különösen ősszel - szinte legyőzhetetlen autója, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ebből a legyőzhetetlen autóból immáron negyedik éve csak és kizárólag ő képes kihozni a maximumot. Kérlelhetetlenül maximalista, embertelenül precíz, kompromisszumokra képtelenül zseniális. Az idény vitathatatlan királya, a legjobb.

2. Romain Grosjean (francia, Lotus-Renault)

Tavaly leginkább a balesetei miatt jegyeztük meg a nevét (Alonso és Webber is elküldte egyszer melegebb éghajlatra), de ahogy fogyott a levegő Kimi Räikkönen és Lotus között, úgy lett egyre jobb és jobb a fiatal francia. Az évad második felében már szinte csak tőle kellett tartania a Red Bulloknak, amikor pedig kiderült, hogy a finn csapattárs a szezon végén szedi a sátorfáját, szinte kivirágzott. Az utolsó hat futamon összesen négyszer állt dobogón, ezzel megháromszorozta addigi teljesítményét. Ha formája kitart a következő szezonra is, komoly meglepetéseket okozhat - immáron a bajnokságban is.

3. Nico Hülkenberg (német, Sauber-Ferrari)

Amilyen rosszul indult a szezon Hülkenbergnek, olyan pazar lett a vége: a Magyar Nagydíjig mindössze hét pontot összekaparó német az évad utolsó kilenc futamán még 44-et tett hozzá megtakarításaihoz, így végül a 11. helyen futott be a bajnokság végére. Ráadásul emlékezetes futamokból sem volt hiány, Koreában, Monzában és Japánban is nála gyorsabb autóban ülő világbajnokokat leckéztetett. Szinte csoda volt, hogy az évadzáró Brazil Nagydíjon még nem rendelkezett élő szerződéssel 2014-re, de a probléma azóta megoldódott: a sokáig élő lotusos szál helyett a Force Indiához írt alá, ismét. Rejtély, mire mehet az állítólag anyagi gondokkal küszködő istállóval jövőre, de egy biztos - nagyon megérdemelne már egy üzembiztosan az élmezőnybe tartozó autót a feneke alá.

4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes GP)

Amikor tavaly úgy döntött, otthagyja az évad végére épp belelendülő McLarent, és aláír a szenvedő Mercedeshez, sokan előre eltemették 2008 világbajnokát. Persze akkor még nem lehetett tudni, hogy a wokingiak történetük legrosszabb formáját hozzák 2013-ban, és azt sem, hogy a korábban Schumacherrel együtt is csak poroszkáló stuttgarti szerkezet éppen idén indul be - köszönhetően Hamilton zsenijének is. Ugyan nem volt hibátlan szezonja, kiegyensúlyozottsága figyelemre méltó, mint ahogyan öt megszerzett pole pozíciója is. Magyarországon győzött, és sokáig a bajnokságban is remekül tartotta magát, végül mindössze tíz ponttal maradt le a dobogóról az összesítésben. Újoncévében nem hogy ki nem kapott, de egyenesen elverte a csapatot már három éve ismerő Rosberget, elsősorban ez repítette képzeletbeli rangsorunk negyedik helyére.

5. Nico Rosberg (német, Mercedes GP)

Már Schumacher felett aratott elsöprő győzelmei is jelezték, érdemes vele a legjobbak között számolni, de idén végképp bizonyította: jobb napjain többszörös világbajnokokkal is felveszi a versenyt. Monacóban és Silverstone-ban is győzött, és bár ebben kétségtelenül volt szerepe a csapat által meglehetősen, khmm, önkényesen beiktatott soron kívüli gumitesztnek is, nem lehet vitatni érdemeit. Felvette a versenyt Hamiltonnal a csapaton belüli egyes számú pozícióért, de hiába kiváló kvali-menő, többször is csúnyán pórul járt szombatonként. Több futamot nyert, mint az angol, de kevésbé volt kiegyensúlyozott, ezért csak ötödik.

Alonso arcán a szezon második fele - Fotó: AFP

Innentől érdemes kicsit gyorsítani, a legjobbakon túl vagyunk, akik most következnek, azok már ilyen-olyan okokból, de nem lehetnek teljesen elégedettek magukkal. Ricciardónak például hiába voltak szép momentumai, végül csak tizennegyedik lett a bajnokságban, és bár csapattársát a pontversenyben és a jövő évi Red Bull-ülésért folytatott harcban is kiütötte, nem egyszer reménytelenül belefulladt a középmezőnybe. Räikkönen jól indult, de az idény végére nem csak a háta, hanem az őt a csapatával összekötő kapcsolat is elfáradt, nem véletlenül, hogy először gyengébb eredmények, majd szakítás, végül két kihagyott verseny lett az eredmény. Bianchi a mezőny leggyengébb autójában is meg tudta mutatni tehetségét, Malajziában ráadásul tizenharmadik lett, ezzel hozta a konstruktőri tabella plusz pénzt jelentő tizedik helyét a Marussiának. Alonso talán némi meglepetésre csak tizedik, de aki követte a szezon második felében általa előadott hiszti-tirádát, és figyelte egyre feszültebbé váló viszonyát a csapattal (ez Räikkönen szerződtetésében csúcsosodott ki végül), az aligha lepődik meg a végeredményen.

Webber arcán az egész szezon - Fotó: AFP

A mezőny második felét Webber nyitja, aki búcsúévad ide, verhetetlen autó oda, még futamot sem nyert a szezonban, sőt, az utolsó futamokon még a vb harmadik helyéért is tepernie kellett. Bottas szintén a szezon végére lendült bele, Austinban zseniális volt, ezzel újonc létére is éppen négyszer annyi pontot zsebelt be a pontversenyben, mint tapasztaltabb csapattársa, Maldonado. Di Resta és Button egyaránt felejthető szezonon vannak túl, előbbinek ki is telt a becsülete (szponzorpénze?) a Force Indiánál, utóbbi gyengélkedése azonban inkább autója hasznavehetetlenségének köszönhető. Max Chilton hivatalosan ugyan utolsó lett a 2013-as vb-pontversenyben, de újonc létére máris rekordot állított fel: ő az első a sportág történetében, aki pályakezdő évében rögtön minden futamot befejezett egy szezonban.

A hátsó traktust a borzasztóan induló, de később fokozatosan belelendülő Gutierrez és a végig szenvedő, csak időnként fellángoló Pérez nyitja: előbbi jövőre is marad a Saubernél, utóbbi a Force Indiában folytatja pályafutását. A megint betliző, és valós tudását csak pillanatokra megmutató Massa a Williamshez megy, kérdés, vajon hattyúdal, vagy újjászületés lesz-e a kapcsolatból.

Massa arcán az elmúlt négy év - Fotó: AFP

Jean-Eric Vergne nagyon ugyan nem kapott ki Ricciardótól a Toro Rossónál, de a kiscsapat korábbi, azóta gyakorlatilag teljesen eltűnő pilótáihoz (Buemi, Alguersuari) hasonlóan kezd menthetetlenül beleszürkülni a középmezőnybe. Hasonló a helyzet Sutillal is, az év elején visszatérő németnek szponzorpénze és rutinja mellett csak fellángolásai vannak, igaz, ez is elég volt ahhoz, hogy a Sauber benne lássa meg a kincsesbányának számító Gutierrez-Szirotkin páros jövő évi tanító bácsiját. 

Van der Garde és Pic vállalható, de nem különösebben jó szezonon van túl, sokat elmond, hogy a Caterham annak ellenére a Marussia mögött végzett a konstruktőri tabellán, hogy az egész szezont vizsgálva jobb autójuk volt az oroszoknál. Pontot nem szereztek, emlékezetes momentumuk nem volt - ez a lista végét jelenti számukra.

A leggyengébb láncszem viszont így is Pastor Maldonado. A venezuelai futamgyőztes írd és mondd egyetlen pontot tudott összekaparni 2013-ban, és bár jogos a megállapítás, hogy a Williams idei autója leginkább egy kormányváltós, kétsebességes Wartburgra emlékeztetett, azért ez mindenhonnan irtó gáz. Ráadásul eközben be nem állt a szája, folyamatosan saját csapatát ekézte, az pedig, hogy esetleg némi felelőssége neki is van a mélyrepülésben, fel sem merült benne. Jövőre valamilyen megmagyarázhatatlan okból (tudjuk, pénz, pénz, és pénz, pont mint a háborúban) a Lotusnál folytatja - ha hasonlóan az idei teljesítményéhez, akkor Grosjean megeszi reggelire.

Hatharom.com - alternatív pilótarangsor
a 2013-as teljesítmények alapján
Helyezés Pilóta nemzetiség csapat vb-helyezés
1. Sebastian VETTEL német Red Bull-Renault 1.
2. Romain GROSJEAN francia Lotus-Renault 7.
3. Nico HÜLKENBERG német Sauber-Ferrari 10.
4. Lewis HAMILTON brit Mercedes GP 4.
5. Nico ROSBERG német Mercedes GP 6.
6. Daniel RICCIARDO ausztrál Toro Rosso-Ferrari 14.
7. Kimi RAIKKÖNEN finn Lotus-Renault 5.
8. Jules BIANCHI francia Marussia-Cosworth 19.
9. Fernando ALONSO spanyol Ferrari 2.
10. Mark WEBBER ausztrál Red Bull-Renault 3.
11. Valtteri BOTTAS finn Williams-Renault 17.
12. Paul DI RESTA brit Force India-Mercedes 12.
13. Jenson BUTTON brit McLaren-Mercedes 9.
14. Max CHILTON brit Marussia-Cosworth 23.
15. Esteban GUTTIERREZ mexikói Sauber-Ferrari 16.
16. Sergio PÉREZ mexikói McLaren-Mercedes 11.
17. Felipe MASSA brazil Ferrari 8.
18. Jean-Eric VERGNE francia Toro Rosso-Ferrari 15.
19. Adrian SUTIL német Force India-Mercedes 13.
20. Giedo VAN DER GARDE holland Caterham-Renault 22.
21. Charles PIC francia Caterham-Renault 20.
22. Pastor MALDONADO venezuelai Williams-Renault 18.