Bulvár

A kajakkirálynő babát vár

Gyermekáldás előtt áll Kovács Katalin. Háromszoros olimpiai bajnokunk június elejére várja kisbabáját párjával.

Kovács Kati hamarosan édesanya lesz - Fotó: AFP/archív

„Fontos szakaszához érkezett az életem, kisbabát várok, a negyedik hónapban járok” - idézi a 37 éves, 31-szeres világbajnok kiválóságot a hazai szövetség hírlevele.

Augusztusban a duisburgi világbajnokságról pici hiányérzettel tért haza, néhány hét múlva azonban megváltozott minden. Új szakasz, egy gyönyörű fejezet kezdődött el az életében, és most élvezi az érzést, a várakozást.

„A duisburgi világbajnokság után úgy terveztem, hogy hosszabbra nyújtom a pihenőmet. Úgy gondoltam, ha sikeres szeretnék lenni a jövőben is, szükségem van arra, hogy feltöltődjek, egy kicsit kikerüljek abból a körforgásból, amelyben hosszú-hosszú évek óta élek már. Nem tagadom, hogy a baba gondolata is ott motoszkált bennem, és alig egy hónappal a  világbajnokság után ki is derült, hogy gyermekem lesz. Hihetetlenül boldog vagyok” - mondja Kovács Katalin, akinek kezdetben az okozott nehézséget, hogy a korábbi, évek óta megszokott szigorú napirendje után kialakítsa új élete, új életritmusát.

Mert azért a kajakozással nem szakít. Mint mondja, még egyáltalán nem érkezett el az ideje. „Mert valójában akarom a folytatást, és el is tudom képzelni a jövőmet, amelyért mindent meg is teszek majd. De most teljesen más lelkiállapotban vagyok, más érzések töltik ki a lelkemet, a szívemet. És aki ismer, tudja, nem szeretek fogadkozni sem, megtanultam már, hogy nem fektetek le előre terveket, majd meglátjuk mit hoz a jövő. Szerintem érthető, hogy ez nem az az időszak az életemben, amikor ezen kellene törnöm a fejemet.”