Légiósaink

Ezúttal sem a magyar légiósoktól volt hangos Európa

Egy Németh Krisztián gól és más semmi. Mindössze ennyit lehetett feljegyezni a magyar légiósokról az elmúlt hétvégén a nemzetközi futballszíntéren.

Németh Krisztián gólt lőtt és gólpasszt adott a Rodában

ANGLIA

Gera Zoltán a West Bromwich Albion cseréi között maradt a Cardiff City otthonában játszott meccsen az angol labdarúgó Premier League 16. fordulójában. A hazaiak 1-0-ra nyertek, a birminghami gárda sorrendben negyedik vereségét szenvedte el és csak a 16. helyen áll.

A másodosztályban szereplő Middlesbrough továbbra sem számol Varga Józseffel, a gárda 1-0-ra kikapott a Brighton and Hove-tól, míg a Boltonnál sem kapott szerepet a sérült Bogdán Ádám. Csapata 3-2-re elbukott a Wigan vendégeként a 20. fordulóban.

NÉMETORSZÁG

Huszti Szabolcs végig pályán volt a Hannoverben, amely 3-3-ra zárt otthon a Nürnberggel a Bundesliga 16. fordulójának meccsén. A magyar légiós sárga lapot kapott, csapata a 12. helyen áll. Szalai Ádámot szintén 90 percen át foglalkoztatta Schalke, odahaza 2-0-ra verték a Freiburgot, a magyar csatár együttese a hatodik a tabellán.

A német másodosztályban Stieber Zoltánt a 82. percben lecserélte a Greuther Fürth, amely 4-1-re kikapott Bielefeldben, Korcsmár Zsolt a cserék között maradt a vendégeknél. Sváb Dániel végig szerepet kapott a Cottbusban, de ismét nem jártak sikerrel, sorrendben hetedik vereségüket szenvedték el és az utolsó helyen állnak. Az 1860 München Király Gáborral hétfőn a St. Paulival találkozik, a magyar kapus pénteken meghosszabbította szerződését a bajor csapattal.

A német harmadosztályban a Borussia Dortmund második csapata 2-1-re kikapott otthon az Osnabrücktől. A hazaiknál Bajner Bálint a 80. percben állt be, a vendégeknél Nagy Dániel nem került be a keretbe.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben a Padova otthon 1-1-re végzett a Ternánával a 18. fordulóban, a hazai csapatban Laczkó Zsolt végig játszott, Feczesin Róbert a cserék között maradt. Kovácsik Ádám szokás szerint kispados volt a Carpiban, az újonc 2-2-re zárt Bariban.

BELGIUM, FRANCIAORSZÁG, SVÁJC

A Genk Köteles László nélkül 3-1-re kikapott a Standard Liége otthonában a belga élvonal 19. fordulójában. A magyar kapus együttese az ötödik helyen áll. Az Oostende sem számolt Vass Ádámmal, a gárda 2-1-re nyert a Leuven vendégeként.

A francia másodosztályban a kiesés ellen küzdő Chateauroux 2-2-re zárt a Laval otthonában, Filkor Attila a 85. percben állt be a vendégeknél. Svájcban a Sion Vanczák Vilmos nélkül 3-1-re kikapott Lausanne-ban, a csapatnak ez volt sorrendben a negyedik veresége.

HOLLANDIA

Babos Gábor és Bodor Boldizsár szokás szerint a kispadról nézték végig csapatuk, a NAC Breda meccsét, 3-2-re kikaptak a Vitesse otthonában a belga élvonal 17. fordulójában. Németh Krisztián végig pályán volt, gólt szerzett és gólpasszt adott a Rodában, de ez nem volt elég a sikerhez, 4-3-ra kikaptak a NEC vendégeként. Otigba Kenneth szintén 90 percen át játszott a Heerenveenben, amely 2-1-re legyőzte a PEC Zwollét.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS

Az Olimpiakosz nem tud hibázni, sorrendben tizedik győzelmét aratta a görög élvonalban, ezúttal 2-0-ra nyert az Arisz otthonában a 15. fordulóban. A vendégeknél Megyeri Balázs a cserék között maradt, a pireuszi gárda nyolc ponttal vezeti a tabellát. Cipruson Leandro Almeida együttese, az Omonia Nicosia csak hétfőn lép pályára, míg az élvonal másik magyarját, Kovács Zoltán kapust a keretbe sem jelölte a Nea Szalamisz az Alki elleni mérkőzésen.

AUSZTRIA, LENGYELORSZÁG

A Salzburg Gulácsi Péterrel a kapuba 4-0-ra verte otthon az Austria Wient az osztrák Bundesliga 20. fordulójában. A magyar hálóőr együttese 11 pont előnnyel vezeti a tabellát. Sáfár Szabolcs bordasérülés miatt továbbra is kimaradt az Innsbruckból, amely 3-0-ra elbukott az Admira otthonában. Lovrencsics Gergő végig játszott a Lech Poznanban a lengyel bajnokság 21. fordulójában, 2-2-re végeztek a Zawisza Bydgoszcz vendégeként.