Jégkorong

A Klagenfurt most sebezhetőbbnek tűnik - Kangyal Balázs

  • VNA

A hétvégi Winter Classicon két EBEL meccs vár a fehérvári hokisokra - Kangyal Balázst az utóbbi hetekben hullámvölgybe került magyar együttes esélyekről kérdeztük.

Péntek estétől a jégkorongozók veszik át a főszerepet a budapesti Városligetben. Magyarországon legutóbb 2009-ben rendeztek szabadtéri hokimérkőzést, akkor a Kisstadionban a Ferencváros és az Újpest játszott több ezer néző előtt. A most "újra felfedezett" szabadtéri esemény, a Winter Classic fantázianéven futó háromnapos hoki-dzsembori keddi sajtótájékoztatóján a hatharom.com a magyar szövetség sportigazgatóját, Kangyal Balázst a fehérvári csapat esélyeiről is faggatta.

- A hétvégén két EBEL meccs házigazdája lesz a városligeti pálya. A fehérvári csapat a Salzburg és a Klagenfurt ellen lép jégre. Sportfogadó szemmel az lehet érdekes kérdés, hogy melyik csapat ellen van több esélye nyerni a csapatnak?

- Az EBEL-ben bárki megverhet bárkit az utolsótól az elsőig. Akinek nagyobb költségvetése van, ott talán több a minőségi légiós, de ez sem jelent sokszor semmit. Hétfőn láttam a Klagenfurtot a Dornbirn ellen, de az ő teljesítményük nem volt annyira meggyőző, mint a Salzburg mostani menetelése. Ezt persze osztrák szinten kell érteni. A Salzburg most mintha picit jobban együtt lenne, a Klagenfurt viszont most nehezebb periódusban van. A sajtótájékoztatón Sille Tomi barátom négy pontot emlegetett a két meccs kapcsán, én viszont behúznám a szelvényen a két hazai győzelmet.

- Beszélhetünk itt most egyáltalán hazai pályáról? Mert a pálya és a körülmények mindkét fél számára ismeretlenek lesznek...

- A körülmények mindkét csapat számára egyformák. Mindenki utazik, mindenkinek egyformán meg kell szoknia a dolgokat, hiszen vadonatúj pályáról beszélünk. Mindenkit zavarhat a hideg és a szél is, ebben nem látok különbséget. Egyetlen egy dolog számíthat, ez pedig a közönség. Sportolói pályafutásomról tudom, hogy ez fontos. Vannak, akiket ez nyomaszt, de sokakat motivál, és segít a szurkolás. A DAB-Miskolc meccsen számíthat az is, hogy melyik együttest mennyien biztatják a lelátóról. Itt a szurkolói faktort azért kell kiemelni, mert az EBEL-meccseken a négyezer nézőből 3950 biztosan a Fehérvárnak fog szurkolni, ott ez nem is lehet kérdés.

A városligeti hétvége fő attrakciója az EBEL-ben szereplő fehérvári jégkorong csapat két találkozója lesz. Pénteken 19.15 órától az osztrák bajnokság jelenlegi listavezetőjét, a Red Bull Salzburgot, vasárnap 17.50-től pedig a Klagenfurtot fogadják a mieink. Szombaton, 18.30-tól a Dab.Docler a Miskolci Jegesmedvékkel találkozik a Mol Liga keretében. Az utóbbi két napon utánpótlástornák, öregfiúk-, All Star- és női találkozók színesítik a programot. Sille Tamás, a Sapa Fehérvár AV19 másodedzője szerint két nehéz mérkőzés vár rájuk az EBEL-ben, de bízik benne, hogy fel tudnak nőni a feladathoz. Hozzátette: mivel idén kétszer már sikerült legyőzniük a Salzburgot, ezért most is hasonló eredményre számít, és összességében négy pont megszerzésében reménykedik a hétvégén.