Real Madrid

Di María Madridban marad - Ancelotti

Carlo Ancelotti cáfolta, hogy januárban megválna Angel di Maríától. A Real Madrid vezetőedzője szerint az argentin szélső a csapatnál marad.

Di María helye már nem bombabiztos Madridban - fotó: AFP

A Marca információi szerint a Monaco januárban megvenné a Real Madrid légiósát, Angel di Maríát. A lap úgy tudja, hogy a francia gárda 35 millió eurót fizetne az argentinért, akinek nem igazán tetszik, hogy egyre több riválissal kell felvennie a versenyt. Carlo Ancelotti vezetőedző azonban tagadta a lap értesülését, az olasz elmondta, a szombati, Olimpic Xativa elleni kupameccsen nem azért cserélte le Di Maríát, mert elégedetlen volt a játékával.

"Di María kisebb sérülésre panaszkodott, én azonnal szóltam a cseréknek és beállítottam Benzemát - mondta Ancelotti. - Viszont nem beszélt nekem a jövőjéről, úgy tudom jól érzi magát, elégedett Madridban, nem fog távozni."

A Real Madrid szombaton meglehetősen gyenge támadójátékot produkált Cristiano Ronaldo és Gareth Bale nélkül, gól nélküli döntetlenre zárt.

"Nem aggódom, mert sok helyzetet dolgozunk ki, majd a következő meccsen megpróbáljuk értékesíteni ezeket - fogalmazott Ancelotti. - Elégedett vagyok, Morata nagyszerűen játszott, akadtak lehetőségei, de nem tudott gólt szerezni."

A Monacóval hírbe hozott Di María az eddigi 15 bajnoki forduló során 13-szor lépett pályára a Real Madridban. Tíz alkalommal kezdőként, háromszor csereként kapott lehetőséget. A Bajnokok Ligájában négyszer volt kezdő, egyszer pedig a padról szállt be. Mindkét sorozatot számítva négy gólt szerzett. A 25 éves játékos 2010 óta játszik a Real Madridban, amelyben azóta alapembernek számított, a korábbi vezetőedző, José Mourinho főképp vele számolt a jobb oldalon. Gareth Bale érkeztével azonban megváltozott a helyzet, a Real Valladolid elleni bajnokin Ancelotti a walesit játszatta a jobb szélen, míg Di María - Cristiano Ronaldo hiányában - a bal oldalon kapott lehetőséget. Azonban ha Ronaldo egészséges, akkor Di María a jövőben kispadra szorulhat, ami a nyári világbajnokság miatt érzékenyen érintené az argentint.

[1612573] 2013-12-07 22:00:00 Olimpic Xativa - Real Madridx;