Bulvár

Ronaldo múzeumot nyit Madeirán

A Real Madrid portugál ásza saját múzeumot nyit szülővárosában, a Madeira szigetén található Funchal városában.

Ronaldo mindig is büszke volt arra, honnan indult

A Real Madrid csapata Cristiano Ronaldo nélkül készül az Olimpic Xativa elleni Király Kupa-mérkőzésre, lévén a királyi gárda hetese eltiltása miatt nem léphet pályára a szombati találkozón. Carlo Ancelotti úgy döntött, hogy az amúgy is sérüléssel bajlódó szupersztárra ráfér egy kis pihenő, ezért az olasz mester néhány napos szabadságra küldte legjobbját.

[1612573] 2013-12-07 22:00:00 Olimpic Xativa - Real Madridx;

Ronaldo hétfőn még Madridban átvette a spanyol szövetség által nekiítélt MVP-díjat, de az átadó után nyomban utazott is Portugáliába, hogy a pihenés mellett felügyelje hamarosan megnyíló múzeumának előkészületeit is. A tervek szerint Ronaldo a jövő héten visszatér a csapathoz, amellyel december 14-én az Osasuna ellen lép(het) pályára, majd a találkozó másnapján sort kerítenek a múzeum ünnepélyes megnyitására is.

Ronaldo kedden repült haza Funchalba, ahová magával vitte a pályafutása során begyűjtött ereklyéket, trófeákat és díjakat is. A 2008-ban elnyert Aranylabda mellett mezek, fényképek és más egyéb relikviák is megtalálhatóak lesznek a múzeumban, ami Cristiano Ronaldo pályafutását egészen a kezdetektől mutatja be a nagyérdeműnek.

"Ez a múzeum Cristiano álma" - mondta a goal.com-nak Ronaldo családjának egyik közeli ismerőse. "Szeretett volna visszaadni valamit abból, amit Madeirának köszönhet, majd az édesanyjával közösen kitalálták ezt. Ez egy családi projekt. A jövőben egy másik vállalkozásba is szeretne befektetni Madeirán. A múzeum csak a kezdet" - árulta el a forrás. Madeirán azt remélik, hogy Ronaldo révén sikerül valamelyest fellendíteni a turizmust a szigeten, amely a Kanári-szigetcsoporttól mintegy 400 kilométerre északra található.

Ronaldo a sérülése előtt káprázatos formában futballozott, aminek köszönhetően az Aranylabda első számú várományosaként tartják számon.

Te kinek adnád az Aranylabdát?x;