Ferencváros

Az orvosok nem támogatták Adams leigazolását, Moniz ragaszkodott hozzá

Ricardo Moniz menesztését követően új fejlemények láttak napvilágot Akeem Adams tragédiájával kapcsolatban. A trinidadi védőt életét megmentő dr. Szelid Zsolt ugyanis elmondta, már azelőtt voltak aggasztó jelek a játékos egészségi állapotával kapcsolatban, hogy aláírta volt szerződését a Ferencvárosnál.

Az orvosi vizsgálatok mozgásszervi problémát állapítottak meg Adamsnél augusztusban - Fotó: rangado.hu

A Pécs elleni vereség másnapján a zöld-fehér klub felbontotta a holland szakember szerződését, mert az együttes legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésén mindössze hat pontot szerzett. Moniz szerint a mélyrepülés egyik oka az Adamsszel történt tragédia, a hétfőn nyilatkozó orvos viszont úgy véli, méltatlan az, hogy a tréner arroganciával vádolja őt és csapatát, akik megmentették a futballista életét.

"Megértem, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására" - fogalmazott a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa a Blikknek adott nyilatkozatában. "Ricardo Moniz naponta többször meglátogatja a futballistát, rendszeres tájékoztatást kap Adams állapotáról. Amikor a focista Budapestre érkezett, a kardioló­giai és sportorvosi vizsgálata megfelelő eredménnyel zárult, de a mozgásszervi vizsgálatok problémákat vetettek fel, így az orvosi stáb nem támogatta a leigazolását. Azért került a Ferencvároshoz, mert a kérésünk ellenére Moniz ragaszkodott hozzá. Sőt a holland tréner tudott róla, hogy a labdarúgónak az édesapja kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg, de nem tartotta fontosnak, hogy ezt megossza velünk, ahogy erről a sportoló sem beszélt. Megtudtuk, hogy a védő azon a napon, amikor kórházba került, már a tréningen sem volt jól. Erről sem tájékoztatta Moniz az orvosi stábot. Amikor Akeem este telefonált a csapattársának, már kritikus volt az állapota. Kizárólag a városmajori szívklinika dolgozói heroikus küzdelmének köszönhető, hogy még él."

Moniz menesztését követően az ősi rivális Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (a nyolcaddöntő első felvonásán nem született gól), valamint a Videoton elleni bajnoki rangadón Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

[1613376] 2013-12-04 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;[1480847] 2013-12-08 16:30:00 Videoton - Ferencvárosx;