Manchester United

Rooneyt dicsérik és új szerződést kaphat

Habár nyáron kis híján a Chelsea-hez távozott, újabban semmi panasza Wayne Rooneynak, aki könnyen lehet, hogy új szerződést kap a Manchester Unitednél.

Rooney vasárnap két gólt lőtt a Tottenhamnek - fotó: AFP

A nyári átigazolási időszak egyik slágertémája Wayne Rooney sorsa volt. A Manchester United támadója tavasszal arra kérte a vezetőket, hogy engedjék őt el, nyáron pedig folyamatosan kapcsolatba hozták a Chelsea-vel. Ráadásul a londoni klub menedzsere, José Mourinho elismerte, hogy hivatalos ajánlatot tettek a csatárért, vagyis nem a brit bulvárlapok agyszüleménye volt a történet. Rooney végül maradt és az augusztusi rajt óta pazar formában teljesít. A Premier League-ben 12 meccsen nyolc gólt szerzett, míg a Bajnokok Ligájában négy találkozón kétszer talált a hálóba. A MU menedzsere, David Moyes a Tottenham elleni vasárnapi meccset követően ismét megdicsérte csatárát, aki két gólt szerzett és az esetleges új szerződésről is szót ejtett. Rooneynak eredetileg 2015-ben jár le a kontraktusa. 

"Ismét remek teljesítményt nyújtott, megérdemli a dicséretet - fogalmazott Moyes. - Helyzeteket alakít ki, gólokat szerez, tényleg pazar formában van. Magunk mögött hagytuk a nyári dolgokat, jól haladunk. Egyelőre nem tudok semmit a szerződéséről, de ha eljön az ideje, biztosan beszélni fognak róla azok, akikre tartozik."

A címvédő Manchester United 13 fordulót követően csupán a nyolcadik helyen áll a Premier League-ben, kilenc pont a hátránya a listavezető Arsenal mögött. Rooney egy októberi interjúban elismerte, hogy nehéz időszakon ment keresztül, de nyáron megnyugodott és immár ismét remekül érzi magát. Nem pletykálnak a távozásáról, aligha fog pörögni a neve a januári átigazolási piacon.

Tottenham-Manchester United 2-2

[1474430] 2013-12-01 13:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Unitedx;