Bajnokok Ligája

Touré szándékos sárga lap miatt plusz büntetésre számíthat?

Eltiltás miatt nem játszhat majd a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Manchester City középpályása, Yaya Touré. Az angol sajtó szerint azonban további büntetés is járhatna a játékosnak, mivel valószínűleg szándékosan szerzett sárga lapot.

Szándékosan keménykedett a középpályás? - Fotó: AFP

Touré a második félidőben állt be a Viktoria Plzen elleni, meglepően nehéznek bizonyuló meccsbe, és a segítségével végül 4-2-re győzött a City. Ő azonban a 92. percben egy Roman Hubnik elleni szabálytalanságért sárga lapot kapott, így nem játszhat majd a Bayern München ellen. Manuel Pellegrini menedzser elárulta, hogy a Bajorok elleni mérkőzést nem tartja fontosnak, mivel a továbbjutás már megvan, a csoportelsőséghez pedig fölényesen kellene nyerniük, így elképzelhető, hogy a középpályás is szándékosan tiltatta el magát.

A dailymail.co.uk felidézett néhány hasonló esetet a múltból, utalva arra, hogy az elefántcsontparti játékos további büntetést érdemelne az egymeccses eltiltás mellett. Igaz, a citált eltiltások nagy részénél megúszták ezt a játékosok.

A kivételt a Real Madrid 2010-es húzása jelentette, amikor Sergio Ramos és Xabi Alonso is elképesztően látványos időhúzással állíttatta ki magát, miután már 4-0-ra vezettek az utolsó előtti mérkőzésen az Ajax ellen. Akkor José Mourinho a cserekapussal, Jerzy Dudekkel üzent Iker Casillasnak, aki továbbadta csapattársainak az utasítást. Akkor a vezetőedzőt egy mérkőzésre eltiltották, az érintett játékosok pedig pénzbüntetést kaptak.

Idén tavasszal, a Galatasaray elleni párharcban már megúszta a külön szankciót az Alonso-Ramos páros, miután újra felesleges sárga lapokkal és egymeccses eltiltással "nullázták" mérlegüket. Ugyanígy megkegyelmeztek 2011-ben John Terrynek is, aki egy bedobás nagyon komoly megfontolásával gondoskodott arról, hogy egy bajnoki helyett egy Ligakupa-meccsről hiányozzon, és ugyanebben az évben Andrés Iniestának is, aki a BL negyeddöntőjében egy szabadrúgásnál nem adta meg a megfelelő távolságot.

[1573711] 2013-11-27 20:45:00 Manchester City - Viktoria Plzenx;