Átigazolás

Iker Casillasszal erősítene a Manchester City

Az AS értesülése szerint a Manchester City jövő nyáron a Real Madridnál mellőzött Iker Casillasszal erősítene kapusposzton.

Casillas sorsa egy darabig még téma lesz a nemzetközi sajtóban - fotó: AFP

Iker Casillas helyzetét számos európai élklub árgus szemekkel követi, hiszen a világ- és Európa-bajnok kapus bárhol jókora erősítést jelentene. Mindezt csak a klubjánál, a Real Madridnál látják másképp, Carlo Ancelotti vezetőedző ugyanis kizárólag a Bajnokok Ligájában foglalkoztatja a hálóőrt, a bajnoki meccseken Diego Lópeznek szavaz bizalmat.

Az AS értesülése szerint a Manchester City jövő nyáron kapussal erősítene, mert Manuel Pellegrini menedzser nem elégedett a hálóőreivel. Az angol csapatnál eddig Joe Hart volt az első számú portás, az első kilenc bajnoki meccsen és az első három BL-mérkőzésen ő védett, 12 találkozón 15 gólt kapott. Azonban a 26 éves játékos teljesítménye visszaesett, Pellegrini pedig az utóbbi hat mérkőzésen Costel Pantilimont jelölte a kapu elé. A román kapus nem vallott szégyent, mindössze három gólt kapott.

A spanyol lap szerint Pellegrini összeállított egy listát, amelyen a jövő nyári célpontokat jelölte meg. Ezen Iker Casillas neve előkelő helyen szerepel, a chilei mester elsősorban a spanyol kapust vinné. Nem véletlen, hiszen jól ismerik egymást, Pellegrini a 2009/10-es idényben a Real Madridnál dolgozott.

Casillas bejelentette, hogy nem szeretne távozni a Real Madridtól, mindent meg tesz annak érdekében, hogy ismét a kezdőcsapatban szerepeljen. A spanyol klub elnöke, Florentino Pérez korábban elmondta, kizártnak tartja, hogy a kapus januárban távozzon. A jövő nyári átigazolási szezonról azonban nem esett szó és ha Casillas helyzete nem változik, akkor a Manchester City komolyabban képbe kerülhet. Ráadásul a 32 éves kapus kedveli a Premier League-et, 2005-ben kis híján a Manchester Unitedhez került, amikor elhúzódott a hosszabbítási hercehurcája a Real Madriddal. A City mellett szólhat, hogy négy spanyol játékos, Álvaro Negredo, Jesús Navas, Javi García és David Silva is a keretben szerepel.

[1573711] 2013-11-27 20:45:00 Manchester City - Viktoria Plzenx;[1573697] 2013-11-27 20:45:00 Real Madrid - Galatasarayx;