Légiósaink

Egy Huszti-gól és más semmi

Csendes hétvégét produkáltak a magyar légiósok az európai pályákon. A Hannover játékosa, Huszti Szabolcs gólt szerzett, a többiek zöme a kispadon üldögélt, vagy csak perceket kapott.

ANGLIA

A West Bromwich Albion csak hétfőn este lép pályára, az Aston Villát fogadja a Premier League 12. fordulójának záró meccsén. A birminghami gárda magyar légiósa, Gera Zoltán már a kerettel edz, lassan, de jól fejlődik. Volt egy kisebb komplikáció a felépülésében, de sokat erősödött. Remélhetőleg hamarosan újra bevethető lesz.

A másodosztály 16. fordulójában a Bolton Bogdán Ádám, a Middlesbrough pedig Varga József nélkül lépett pályára. Egyik magyart sem jelölték a keretbe, a Bolton 1-0-ra nyert a Watford otthonában, a Middlesbrough 2-1-re kikapott Leedsben.

Huszti Szabolcs gólja nem sokat ért, a Hannover kikapott Hamburgban - fotó: AFP

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga 13. fordulójában Szalai Ádám a 79. percben csereként állt be a Schalkéba, amely 3-3-ra zárt Frankfurtban. A magyar csatárt november 12-én megműtötték, a jobb kezét operálták. A Hannover Huszti Szabolcs góljával a 28. percben megszerezte a vezetést Hamburgban, ám a hazaiak három góllal válaszoltak és megnyerték a meccset. A magyar légiós a 93. percben sárga lapot kapott. A másodosztályban hétfőn az 1860 München a Greuther Fürthöt fogadja, vagyis Király Gábor Stieber Zoltánnal és Korcsmár Zsolttal találkozik. A hétvégén Hajnal Tamás az Ingolstadt cseréi között maradt, csapata 1-0-ra nyert az 1. FC Köln otthonában. Sváb Dániel sem kapott lehetőséget a Cottbusban, amely odahaza 4-1-re kikapott az FSV Frankfurt ellen. A harmadosztályban szereplő Osnabrück nem számított Nagy Dániel szolgálatára, együttese 3-1-re legyőzte az Unterachingot, míg Bajner Bálint öt percet kapott a Dortmund második csapatában, amely 1-1-re zárt a Wehen Wiesbaden vendégeként.

Huszti Szabolcs gólja

OLASZORSZÁG

Az olasz másodosztályban a két magyar légióst felvonultató Padova 2-2-re végzett Bariban. Laczkó Zsolt végig pályán volt, a 73. percben sárga lapot kapott, míg Feczesin Róbert a cserék között maradt. Kovácsik Ádám kapus szintén kispados volt a Carpiban, az újonc 1-0-ra kikapott a Sienától.

BELGIUM, FRANCIAORSZÁG, SVÁJC

Belgiumban nem volt jó hétvégéje Köteles Lászlónak, a Genk kapusa négy gólt kapott a KV Oostende otthonában rendezett meccsen, és sorrendben második vereségét szenvedte el. Vass Ádám a cserék között üldögélt a hazaiaknál.

A francia másodosztályban a kiesés ellen küzdő Chateauroux 2-0-ra elbukott Lensben, a vendégeknél Filkor Attila kispados volt.

Vanczák Vilmos végig pályán volt a Sionban és a 20. percben sárga lapot kapott Zürichben, ahol a hazai csapat 4-1-re győzött.

HOLLANDIA

Babos Gábor és Bodor Boldizsár is a kispadról nézte végig ahogy csapatuk, a NAC Breda 4-1-re kikapott a Twente otthonában az Eredivisie 14. fordulójában. Németh Krisztián kezdőként 80 percet kapott a Rodában, amely 2-2-re végzett az AZ Alkmaar vendégeként. Otigba Kenneth bravúros döntetlen részese volt Eindhovenben, ahol a Heerenveen 1-1-re végzett. A magyar védő végig pályán volt a vendégeknél. A Groningen otthon gól nélküli döntetlenre zárt a PEC Zwolle csapatával, a hazaiaknál Adorján Zoltán a cserék között maradt.

A Premjer Liga 17. fordulójában a Dinamo Moszkva 1-0-ra kikapott a Lokomotiv Moszkva otthonában. A vendégeknél Dzsudzsák Balázs végig pályán volt, csapata a hatodik helyen áll, hátránya hét pont az éllovas Zenit mögött. Pintér Ádám a 88. percben állt be a Tom Tomszkba, amely 1-0-ra kikapott otthon a Rubin Kazanytól. Koman Vladimir is az utolsó pillanatokban kapott lehetőséget, ő a 87. percben lépett pályára az Uralban, 1-1-re zártak odahaza a Krilja Szovjetovval.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS

Folytatta parádés sorozatot Görögországban az Olimpiakosz Pireusz, amely 12 fordulót követően 11 győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a tabellát. Az éllovas ezúttal 4-1-re nyert a Pantrakikosz otthonában, Megyeri Balázs ezúttal a kispadról nézte végig csapata újabb diadalát.

Cipruson Leandro Almeida a 80. percben Platini helyett lépett pályára az Omonia Nicosiában, 1-1-re végeztek az Arisszal. A Nea Szalamisz magyar kapusa, Kovács Zoltán ismét kispadra szorult, csapata 1-0-ra kikapott a második helyezett Ermisz otthonában.

AUSZTRIA, DÁNIA, IZRAEL, LENGYELORSZÁG

A dán élvonal 16. fordulójában az Odense 1-1-re zárt a Randers otthonában, Vadócz Krisztián a 81. percben csereként állt be a vendégeknél, akik az utóbbi öt meccsükön nem nyertek. Ausztriában a listavezető Salzburg sorrendben második vereségét szenvedte el, ezúttal 2-1-re kikapott a Rapid Wien otthonában, a vendégek kapuját Gulácsi Péter védte. Sáfár Szabolcs bordasérülés miatt kimaradt az Innsbruckból, amely súlyos, ötgólos vereséget szenvedett otthon az Austria Wientől. A lengyel élvonalban Lovrencsics Gergőnek hétfőn este lesz jelenése, csapata, a Lech Poznan a Cracovia Kraków otthonában lép fel. Izraelben Hrepka Ádám végig kispados volt a Bnei Jehudában, csapata 3-2-re kikapott a Hapoel Acre csapatától.