Profi boksz

Manny Pacquiao újra a csúcson - videó

Csattanós választ adott a kritkákra Manny Pacquiao, aki a tavalyi KO-s veresége után vasárnap hajnalban egyhangú pontozással elnyerte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét.

Pacquiao végig irányította a mérkőzést / AFP

A 2012-es év legnagyobb kiütéses veresége, és az azt követő egyéves kihagyás után ismét győzelemmel hagyta el a szorítót Manny Pacquiao. A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett makaói gála főmérkőzésen 12 menetben pontozással győzte le a korábbi könnyűsúlyú világbajnokot, Brandon Rios-t és ezzel begyűjtötte a WBO nemzetközi bajnoki övét váltósúlyban.

A találkozó előtt sokan féltették a Fülöp-szigeteki öklözőt, hiszen az amerikai személyében egy rendkívül taktikus és keményállú ellenfél ellen kellett ismét szorítóba lépnie, de a 34 éves Pacmanen nyoma sem volt a kihagyásnak, úgy őrölte fel folyamatosan ellenfelét, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. 

Megérdemelten lett a WBO váltósúlyú világbajnoka / AFP

Pacquiao az első néhány menetben még óvatosan bokszolt, de ahogy újra ráérzett a boksz ízére, egyre jobban leamortizálta ellenfelét. A 6. menetben Rios szemöldöke fel is szakadt, de a sarokban elállították a vérzést, így be tudta fejezni a mérkőzést. 

Ugyan voltak értékelhető találatok az amerikai oldalról is, de Pacquiao sikere egy percig sem volt kérdés, így a 12 menet letelte után 120-108, 119-109, 118-110 arányban, 2 év után először győzelmet ünnepelhetett a profi boksz szupersztárja. A mérkőzést teljes egészében itt tudod megnézni.