Téli hírmorzsák

Újra megsérült Lindsey Vonn - NHL-es valóságshow Szocsi előtt

Edzés közben bukott, így tovább csúszhat az amerikai Lindsey Vonn visszatérése az alpesi sí Világkupában.

A hatharom.com "Téli hírmorzsák" névre hallgató rovatában igyekszünk benneteket tájékoztatni a téli sportok legfrissebb történéseiről és érdekességeiről.

- Az elmúlt hetekben remekül szerepeltek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók az olimpiai kvalifikációs versenyeken. A végül nyolc kvótát szerző csapat hazaérkezésekor a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának kamerája is ott volt a repülőtéren. Az alábbiakban Darázs István csapatvezető elemzését láthatjátok a mob.hu videóinterjújában:

- A schladmingi súlyos térdsérülése után visszatérésére készülő Lindsey Vonn bukott keddi edzésén, és kórházba is szállították kivizsgálásra. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a korábban műtött térde megsérült-e. „Egyelőre nincs okunk azt hinni, hogy súlyos a sérülése" - mondta az amerikai csapat sajtósa. A februári világbajnokságon elszenvedett súlyos térdsérülést szenvedő Lindsey Vonn jövő héten szeretett volna visszatérni az alpesi sí Világkupa sorozatba.

- Betegség miatt nem lesz ott az östersundi biatlon vegyes váltó versenyben az osztrákoknál Dominik Landertinger. A francia csapatban viszont Martin Fourcade mellett helyet kap majd az a Simon Desthieux, aki remekül szerepelt a hétvégéi sjusjoeni tesztversenyen. Az orosz biatlon csapat új ruhával készül a 2013/14-es szezonra, amely vasárnap Svédországban veszi majd kezdetét:

- Új szakértőkkel bővült az Eurosport csatorna szakértői csapata a szocsi olimpiát is magában foglaló szezonra. A téli sportágról nagy terjedelemeben tudósító csatornán többek között  az egykori kiváló alpesi síző, Didier Cuche, a nagyszerű biatlonos Ole-Einar Björndalen, valamint a Szocsira készülő orosz műkorcsolyázó klasszis, Jevgenyij Pljuscsenko is megszólal majd elemzőként.

- Közel ezer napos (974) kihagyás után a múlt hétvégén tért vissza az alpesi sí Világkupába a német Susanne Riesch. Az olimpiai bajnok Maria Höfl-Riesch húgát a szombati Leviben rendezett verseny után hétfőn újra műteni kellett. Ezúttal a bal térdét kellett műtéttel kezelni, igaz az első hírek szerint most "csak" három hetet kell az operáció miatt kihagynia a 25 éves német sízőnek. Riesch Leviben a 33. helyet szerezte meg műlesiklásban.

Hogyan szerepelnek jövő februárban a magyar sportolók a szocsi olimpián?x;

- Egy különleges valóság show-val vezeti fel az NBC csatorna a szocsi olimpia jégkorong tornáját. Az NHL által is támogatott programban a játékokra készülő sztárok életébe engednek majd bepillantást. A hét részesre tervezett sorozat megmutatja majd azt is, hogy az észak-amerikai profi ligában jelenleg csapattársként hokizók adott esetben az olimpián egymás ellen is mérkőzhetnek és ez a tény miben jelenik meg a hétköznapok folyamán.  A január 22-től induló szériát az NBCSN nézői láthatják az Egyesült Államokban, a másik tengerentúli hoki nagyhatalom, Kanada lakosai pedig a CBC adásaiban nézhetik a sztárokat. A műsorban két tucat klasszist (egyelőre közülük csak a Pittsburghöt erősítő Sidney Crosby neve ismert) terveznek bemutatni, de az előzetes hírek szerint egyetlen orosz hokis sem lesz köztük.

- Az olimpia közeledtével egyre több érdekes háttérvideó lát napvilágot a sportolók felkészülése kapcsán. Most az amerikai síző, Bode Miller mutatta meg, hogy ő milyen speciális (a Vibram cég által elkészített ötujjas!) cipőben végzi az erősítő gyakorlatokat. A hosszú idő után a söldeni szezonnyitón (egy 19. hellyel) visszatérő 36 éves olimpiai bajnok abban bízik, hogy a hamarosan következő észak-amerikai versenyeken már jobban megy majd neki a versenyzés: