Nemzetközi foci

Az Aranycipő nem jelentett prioritást - Messi

Lionel Messi az előző szezonban 46 gólt vágott és karrierje során harmadszor hódította el az Aranycipőt.

Messi harmadszor kapta meg az Aranycipőt - fotó: AFP

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin támadója szerdán átvette a legeredményesebb Európában játszó futballistának járó Aranycipőt. A 26 éves sztár az előző szezonban 46 gólt szerzett, klubja pedig megnyerte a spanyol bajnoki címet. A 2011/12-es idény legeredményesebbje ugyancsak ő volt, sőt, akkor spanyol rekordot jelentő 50 találat fűződött a nevéhez. Messinek összességében ez a harmadik Aranycipője, az elsőt a 2009/10-es szezonban szerzett 34 góljáért kapta.

"Ez egy nagyon különleges díja és elismerése annak a teljesítménynek, amit a csapat az elmúlt években produkált - fogalmazott Messi. - A szeretteimnek ajánlom a díjat. Amikor jó formában voltam az Aranycipő megszerzése nem jelentett prioritást, és most még kevésbé jelent. Kizárólag a felépülésemre koncentrálok."

Az argentin futballista jelenleg felépülőben van combsérüléséből, ami miatt ebben az évben már nem léphet pályára. Messi ebben az idényben 11 bajnoki mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

"Azért dolgozom, hogy még erősebben térjek vissza - mondta a díjátadón Messi. - Remélem, teljesen felépülök ebből a sérülésből és száz százalékos erőállapotban leszek, amikor legközelebb pályára lépek. Nem állítottam be dátumot, nem tudom mikor térek vissza. Minden az állapotomtól függ. Csak akkor térek vissza, amikor elérkezettnek látom az időt."

Az argentin klasszis negyedszer szenvedett izomsérülést ebben az évben és a spanyol sajtó megpróbált felelősöket találni. Az AS úgy vélte, hogy a Barcelona orvosi stábja is ludas lehet a sorozatos problémákban, de Messi hivatalos közleményben cáfolta a vádakat. A Barca szombaton a spanyol bajnokság 14. fordulójában Granadában lép fel és Messi nélkül is toronymagas esélyes.

[1505946] 2013-11-23 16:00:00 Barcelona - Granadax;