Fogadóelőny

Nem bírja az aknamunkát del Potro - Halep meglepő edzőváltása

Saját hazája tenisz szövetsége ellen írt "lázadó" üzenetet az argentin Juan Martín del Potro, de talán még ennél is meglepőbb fejlemény a 2013-ban csúcsévet záró Simona Halep edzőváltása.

Az új névre (Fogadóelőny) keresztelt hírrovatunkban továbbra is rendszeresen jelentkezünk a teniszpályák környékének érdekességeivel, apró információkkal, hátha ezek adhatnak nektek ihletet egy-egy újabb sikeres fogadáshoz. A pályán a múlt hétvégén még a csehek sikerével záruló Davis Kupa döntő uralta az eseményeket, de azért volt ezen kívül is bőven híranyag a már a 2014-es szezonra rápihenő teniszcirkusz világából.

- Itt van mindjárt Juan Martín del Potro esete, aki az argentin szövetségnek címzett levelében jelezte, hogy nem vállalja a következő Davis Kupa párharcot sem. Az olaszok elleni első fordulós csatára azért nem áll oda del Potro, mert elégedetlen a szövetség kommunikációs módszereivel. Szerinte ugyanis a kapitány, Martin Jaite túlságosan türelmetlen vele és olyankor is gyors választ vár tőle, amikor ő éppen egy tornán szerepel és másra fókuszál. "Elegem van abból, hogy folyton e-mailen írogatják nekem a meghívókat, ezzel párhuzamosan pedig különböző találgatásokat jelentetnek meg a sajtóban, arról, hogy nem vállalom a szereplést a Davis Kupában. Ezzel ugyanis még a válaszom előtt nyomás alá helyeznek és egyben le is járatnak a közvélemény előtt" - írta levelében a Davis Kupában 12/6-os mutatóval rendelkező del Potro, aki idén nem játszott egyetlen meccset sem a DK-ban, mert szeretett volna egyéni karrierjére fókuszálni. Ezért a döntéséért azonban hazájában sok támadás érte.

- Érdekes döntést hozott a 2013-ban karrierje legjobb évét futó Simona Halep, aki hat idei WTA-torna sikere ellenére is szakít edzőjével, Adrian Marcuval. Az idén a TOP15-be is betörő Halep szeretne még tovább fejlődni és egy ennek érdekében inkább egy másik - egyelőre még nem ismert - edzővel folytatni a pályafutását.

Pályafutása végén kinek lesz több Grand Slam győzelme?x;

- Nyár óta egyetlen profi tenisz tornán sem láthattuk Mardy Fisht, aki viszont a golfpályán (!) igencsak aktív volt. Az amerikai játékos a közelmúltban két profi tornán is kipróbálta magát. A tavaly szívproblémákkal kezelt Fish idén csupán öt ATP tornán indult, jelenleg pedig csupán a 369. helyen áll a teniszezők világranglistán. A 31 éves Fish mindkét arizonai golftornáján a felezésnél kiesett ugyan, 78 és 75 ütéses körönkénti teljesítményével ugyanakkor messze nem vallott szégyent, sőt !

- Hosszú tárgyalások után meglehet végre az ATP új igazgatója. A USA Today információi szerint a májusban elhunyt Brad Drewett helyére a queen's-i torna igazgatója, Chris Kermode került. Személyében hosszú idő után lesz ismét európai vezetője a férfi profi tenisznek, amelynek az utóbbi időszakban ausztrál (Brad Drewett), amerikai (Adam Helfant és Mark Miles) és dél-afrikai (Etienne de Villiers) elnöke is volt.

- Harminc esztendős korában - fizikai fáradtságra hivatkozva - bejelentette visszavonulását Elena Baltacha. A brit játékos 2010-ben volt pályafutása csúcsán, amikor a 49. helyen állt a világranglistán és többek között Li Na és Francesca Schiavone ellen is nyert mérkőzéseket.

- Májusban Szegeden küzdhet a magyar Davis Kupa-válogatott azért, hogy az idei kiesés után visszakerüljön az euro-afrikai zóna II-es csoportjába. A magyar szövetség (MTSZ) hétfői tájékoztatása szerint a III-as csoportban egy hét alatt egy helyszínen dönti el a 14 nemzeti csapat azt, hogy melyik kettő jut fel a II-es csoportba. A május 5-től zajló esemény házigazdája a szegedi Gellért Szabadidőközpont lesz, amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott. A csongrádi megyeszékhelyen a házigazdák mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia, Azerbajdzsán, Észtország és Tunézia válogatottja lép majd pályára. A csapatok körmérkőzéssel, majd rájátszással döntenek a feljutókról. A magyarok az áprilisi osztályozón 4–1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból. A nőknél a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának küzdelmeire ugyancsak Magyarországon kerül sor jövőre, annak a tornának a budapesti Syma Csarnok ad otthont február 4. és 8. között.

- A torontói döntő utáni pihenőt követően hétfőn Babos Tímea megkezdte a felkészülést a 2014-es szezonra. A világranglista 87. helyén álló magyar játékos december végéig ideje jelentős részét Franciaországban tölti majd. Az első napot még Magyarországon töltötte a 20 éves magyar játékos, aki fizikai és szellemi felmérőn vett részt.

Az idén egyesben egy ITF-versenyt és párosban öt WTA-tornát nyerő játékos kedden Franciaország felé veszi az irány. Babos Nizzában készül majd a következő szezon feladataira. „A legfontosabb, hogy jó idő legyen, szabadtéren tudjak futni. A teniszcentrum is nagyon modern, sok szép pályával, szép fitneszteremmel és jó edzőpartnerekkel. Az első két hétben főleg futás lesz a programban. Itt főleg a hosszú távú futásra gondolok, hogy meglegyen az állóképességem. Aztán ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre több tenisz, több gyorsasági lábmunka, több pontjáték” - nyilatkozta saját honlapján a 20 éves teniszező.

Babos Tímea tervezett versenyprogramja (2014 - január)
2013.12.30.-2014.01.05. - Shenzhen Open - 500 000 USD - Sencsen (Kína)
2014.01.06.-2014.01.12. - Apia International - 710 000 USD - Sydney (Ausztrália)
2014.01.13.-2014.01.26. - Australian Open - 12 122 762 USD - Melbourne (Ausztrália)

- A száraz hírek végére pedig jöjjön egy kis "színes" hír Marija Sarapováról, aki az elmúlt hétvégén Disneylanden tett látogatást és ha már ott járt, akkor természetesen Miki egérrel is népszerűsítette Sugarpova névre hallgató cukorkáit: