Átigazolás

Brazil válogatott kapus ingyen elvihető!

Harry Redknapp, a Queens Park Rangers menedzsere ingyen elengedi csapatától Júlio Césart, a brazil válogatott kapusát.

Mehet, ahova szeretne

"Nem fogunk Júlio útjába állni, és pénzt sem fogunk kérni érte. Játszania kell, és bárhol, bármelyik csapatban játszhatna is, nálunk csak nem volt szerencséje. Rob fantasztikus volt, nem vehetem ki a csapatból. De Júlio egy nagyszerű srác, akinek játszania kell, hogy a világbajnokságon is játszhasson" - mondta Redknapp, utalva arra, hogy a korábbi angol válogatott Robert Green túl jó formában van ahhoz, hogy lecserélje őt a brazil játékosra. A statisztika ezt tökéletesen alá is támasztja, hiszen a QPR 15 meccsen csak 8 gólt kapott, a legkevesebbet az egész Championshipben.

César nyáron egyébként el akart igazolni a Premier League-ből kiesett csapattól, a Napolinál emlegették a nevét, de oda végül Pepe Reinát szerezték meg. Luiz Felipe Scolari, Brazília szövetségi kapitánya joggal aggódhatott a kapuskérdés miatt, és el is kezdett kísérletezni az utóbbi mérkőzéseken. A Botafogóban játszó Jeffersont, a Fluminensében szereplő Diego Cavalierit és a Libertadores Kupa-győztes Atletico Mineiro hálóőrét, Victort vetette be. Gólt egyikük sem kapott, de az is igaz, hogy Dél-Korea, Zambia és Honduras voltak az ellenfelek ezeken a találkozókon.

Mindenki annyit ér, amennyit fizetnek érte, de a becslések szerint a QPR olyan sokat nem veszít Júlio César elengedésével, hiszen míg Interes időszaka csúcsán 25 millió euróra taksálták az értékét, ma már csak 3 millióra "árazza" őt a transfermarkt.de. A londoniak egyébként ingyen szerezték meg 2012 nyarán.