Felkészülés

Meg fogják mutatni a srácok a németek ellen - Hodgson

Bár pénteken kétgólos vereséget szenvedtek Chilétől, az angol válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson bízik abban, hogy a keddi, Németország elleni barátságos mérkőzésen csapat jól fog teljesíteni.

A német válogatott Joachim Löw szövetségi kapitány döntése alapján -  és Sami Khedira súlyos sérülése miatt - nem a legerősebb összeállításában játszik majd a Wembleyben, de a vb egyik favoritjának számító együttes így is esélyesnek számít az igazán komoly ellenfelekkel szemben mostanában keveset mutató angolok ellen.

Mit lát a jövőben az angol mester? - Fotó: AFP

"Németország ellen komoly kérdésekre kell megfelelnünk. De biztos vagyok benne, hogy a kedden pályára lépő tizenegy játékos óriási lelkesedéssel akarja majd megmutatni, hogy képesek velük egy szinten lenni. Meg fogják mutatni, hogy minden tekintetben vannak olyan jók, amilyennek én gondolom őket" - igyekezett Roy Hodgson, az angolok kapitánya lelkesíteni játékosait és a közvéleményt.

Chile ellen a Celticben játszó Fraser Forster állt a kapuban, kedden azonban az a Joe Hart fog, aki az utóbbi időben kiszorult a Manchester City kezdőjéből, méghozzá a saját hibái miatt.

"Alig várja , hogy kihasználhassa a lehetőséget, hogy megmutathassa, még mindig jó kapus. Joe mentálisan játékra kész állapotban van. Edzésen jól teljesített, és tudom, hogy a kapusedzőnk elégedett volt vele, úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy jól van. Egyébként meg ilyen volt az egész eddigi kapitányságom: nem játszó játékosokat kellett bevetnem. Jermain Defoe is úgy játszott Chile ellen, hogy az idén még alig volt pályán" - panaszkodott kicsit a klubedzőkre Hodgson.

Az persze más kérdés, hogy Angliában általában nem olyan légiósok játszanak a hazaiak helyett, akik nem jobbak náluk, úgyhogy itt egy újabb jele annak, hogy valami nem stimmel az angol utánpótlásképzéssel (sem).

[1600211] 2013-11-19 21:00:00 Anglia - Németországx;