Felkészülés

Prandelli máris kezdőt hirdetett, Lahm nyerni akar

Olaszország Mario Balotellitől vár sokat a Németország elleni pénteki felkészülési mérkőzésen, de a vendégek is győzelemre készülnek.

Cesare Prandelli annyira barátságosnak tekinti a pénteki meccset, hogy máris nyilvánossá tette kezdőcsapatát, amelyben helyet kapott a tavaly bundázással megvádolt Domenico Criscito is. Elöl a Balotelli-Osvaldo kettősre vár majd a góllövés feladata, miután Giuseppe Rossi valószínűleg nem tudja vállalni a játékot.

Prandelli bízik Balotelliben

A mostanában gyenge formában lévő Balotelliről korábban Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere kritikusan nyilatkozott: "Nehezen tudom feldolgozni, amit a lapokban állandóan olvasok róla. Ő állandóan nehézséget jelent az edzőinek és a klubjainak is. Ez persze múlik a klub hozzáállásán is, azon, hogy meghagyják-e a szabadságát vagy irányítják egy kicsit. Ha így folytatja, gondjai lehetnek. De azért remélem, hogy nem így lesz, mert jó játékos."

Prandellit részben egyetértett a korábbi remek csatár szavaival: "Balotelli sokat kockáztat, ahogy minden fiatal, amikor nem találja magát. De szerintem az utóbbi napok kritikái jót tettek neki. Sosem láttam még ilyen motiváltnak. Minden védelem retteghet tőle, neki pedig csak arra kellene koncentrálnia, hogy jól teljesítsen."

INFO Olaszország-Németország
Az olasz kezdőcsapat
Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Criscito - Marchiso, Pirlo, Motta, Montolivo - Balotelli, Osvaldo

A jelenlegi német válogatottból Philipp Lahm nyilatkozott a mérkőzés előtt, és elmondta, hogy nem a tavalyi Eb-elődöntőben elszenvedett vereség utáni bosszúállás kedvéért, de mindenképp szeretnének nyerni.

"Nem bosszúként tekintünk erre a meccsre, nem változtathatjuk meg a múltat. Minden játékos fejében ott van, hogy sosem tudtuk még legyőzni Olaszországot nagy tornán, de most nyerni akarunk" - mondta Lahm.

A Bayern München játékosát korábban klubjában és a válogatottban is a védelem két szélén játszatták az edzők, Josep Guardiola azonban mostanában középpályásként számol vele. Joachim Löw szövetségi kapitány egyelőre nem árulta el, hogy hol számít rá, de ő nem aggódik emiatt.

"Szerintem legkésőbb a vb előtt meg fogom tudni. Fontos, hogy minden játékosnak meglegyen a fix posztja. De már bizonyítottam, hogy nem okoz gondot, hogy különböző helyeken játsszak" - vélekedett Lahm.

A fogadóirodák a vendégeket tartják valamivel esélyesebbnek a pénteki meccs előtt, noha ők sem tudnak a legerősebb összeállításukban pályára lépni.

[1590904] 2013-11-15 20:45:00 Olaszország - Németországx;