Premier League

Káosz Newcastle-ban, saját játékosukat akarták leigazolni

Úgy tűnik, nincs teljesen tisztában a klubja körüli helyzettel a Newcastle nyáron kinevezett futballigazgatója, Joe Kinnear, aki a Szarkák egyik kölcsönadott játékosát akarta leigazolni.

Kinnear benézte - Fotó: AFP

A Newcastle-nál egykor menedzserként is dolgozó Kinnear legfőbb feladata az átigazolások kezelése, erősítések keresése Alan Pardew számára, de úgy tűnik, nincs teljesen tisztában azzal, hogy kikhez képest kellene erősíteni. Még szeptember végén nézte meg a helyszínen a Birmingham-Swansea Ligakupa-meccset, ahol tetszett neki Shane Ferguson játéka, és érdeklődött is a hazaiaknál, hogy eladnák-e a középpályást.

"Fergusonnak tényleg jó meccse volt, Joe Kinnear pedig közölte az egyik vezetőnkkel, hogy leigazolná őt. Először azt hittük, viccel, de kiderült, hogy fogalma sincs, hogy Ferguson a Newcastle-tól jött hozzánk kölcsönbe" - nyilatkozta egy illetékes a Sunday People magazinnak.

A szakembert a Newcastle szurkolói egyáltalán nem fogadták örömmel a kinevezésekor, hiszen a 2008-09-es szezonban olyan sokat nem tudott felmutatni menedzserként. Legalábbis eredményekben, hiszen akkor adott egy interjút néhány újságírónak, amelyben összesen 52 alkalommal káromkodott, az egyik zsurnalisztát pedig egy női nemi szervhez hasonlította. Ráadásul ezen a nyáron egy másik bemutatkozó interjúban össze-vissza beszélt arról, hogy korábbi karrierje során kiket, honnan, hova és mennyiért igazolt és több newcastle-i idegenlégiós nevét is rosszul ejtette ki.

Csapata egyelőre az ő nem feltétlen áldásos tevékenysége ellenére is jobban teljesít, mint tavaly, hiszen egyelőre a középmezőnyben található, ráadásul szombaton legyőzte a bajnoki cím egyik esélyesének tartott Chelsea-t.