Premier League

Az Arsenal kihasználta a lehetőségeit a rangadón, ötpontos előnyben van

Kétgólos sikert aratott az idény egyik meglepetéscsapata a másik ellen, a listavezető Arsenal 2-0-ra verte a második helyezett Liverpoolt a Premier League 10. fordulójának rangadóján.

A sok szempontból kiegyenlített meccsen az Ágyúsok elsősorban helyzetkihasználásuknak köszönhetik a győzelmet. Hiába jutottak el hasonló számú alkalommal a Vörösök a hazai kapuig, gólt csak a londoniak szereztek.

Az első félidőben egy jobb oldali beadásra érkezett Cazorla, majd miután a fejese kijött a kapufáról, a kipattanó labdát már beemelte a hálóba. A második játékrész elején az Arsenal - főleg Giroud - több helyzetet is elszórakozott, de Ramsey révén helyzet nélkül is növelte az előnyét. A középpályás a tizenhatoson kívülről vágta gyönyörűen a kapuba a játékszert. (2-0)

Luis Suárezék ezúttal csak kihagyott helyzetekben és akadozó összjátékban jeleskedtek Daniel Sturridge-dzsal, így második vereségüket szenvedték el.

Az Arsenal a Chelsea délutáni vereségének is köszönhetően ötpontos előnnyel vezeti a tabellát, a Kékek és a Vörösk mögött pedig szorosan ott van a Norwich-ot kiütő Manchester City, a Southampton és a vasárnap egymás ellen pályára lépő Everton-Tottenham kettős is.

Arsenal-Liverpool

Manchester City-Norwich

Fulham-Manchester United

Premier League
10. forduló
INFO Arsenal-Liverpool 2-0 (1-0)
INFO Newcastle-Chelsea 2-0 (0-0)
INFO Fulham-Manchester United 1-3 (0-3)
INFO Hull City-Sunderland 1-0 (1-0)
INFO Manchester City-Norwich 7-0 (4-0)
INFO Stoke City-Southampton 1-1 (1-1)
INFO West Bromwich-Crystal Palace 2-0 (1-0)
INFO West Ham-Aston Villa 0-0
[1474327] 2013-11-02 18:30:00 Arsenal - Liverpoolx;