Barcelona

Százados lesz a Barca kitűnősége

A címvédő Barcelona kedden este Vigóban a Celta ellen lép pályára, a katalánoknál Andrés Iniesta és Alexis Sánchez is jubilálásra készül Galíciában.

Gerardo Martíno együttese pozitív hangulatban készülhet a hétközi fordulóra, hiszen a Barcelona szombaton a Nou Campban 2-1-re legyőzte a Real Madridot, így öt mérkőzés után ismét felül tudott kerekedni az ősi riválison. A katalánok a győzelemmel hatpontosra növelték előnyüket Carlo Ancelotti csapatával szemben, ám mivel az Atlético Madrid is legyőzte a Betist, a Matracosok továbbra is szorosan tapadnak a gránátvörös-kékekre.

Az elmúlt évtized tapasztalatai alapján Vigóba nem gálázni jár a Barcelona, márciusban egy hajrában szerzett góllal a Celta pontot mentett a nagy nevű rivális ellen. A kék-fehérek ráadásul egy elsöprő győzelemmel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra, hiszen hétvégén a Málaga otthonában tudtak nyerni 5-0-ra.

Noha nem ígérkezik könnyű feladatnak a Celta Vigo legyőzése, Gerardo Martíno több helyen is változat majd a Real Madrid elleni kezdőcsapathoz képest, így pihenőt kaphat Gerard Piqué, Javier Mascherano, Xavi Hernandez, Sergio Busquets és Neymar is. Ott lehet viszont a csapatban Andrés Iniesta, aki napra pontosan 11 évvel ezelőtt mutatkozott be a Barcelona felnőtt csapatában.

A világ- és Európa-bajnok irányítót 2002. október 29-én Brugge-ben egy Bajnokok Ligája-találkozón dobta be a mély vízbe a csapat akkori vezetőedzője, Luis van Gaal. A Barcelona 1-0-ra megnyerte a mérkőzést, Iniesta remekül játszott, így a debütálás emlékezetesre sikeredett az akkor még csak 18 éves játékos számára.

Emlékezetes lehet a keddi összecsapás Alexis Sánchez számára is. A chilei támadónak a Celta Vigo elleni lehet a 100. tétmérkőzése a Barcelona színeiben, vagyis a dél-amerikai beléphet a "századosok" klubjába. Alexis Sánchez 2011-ben érkezett a katalán fővárosba, ahol azóta 99 meccsen 51 gólt szerzett.

A chilei első idénye volt a legsikeresebb, a 2011/2012-es szezonban 41 mérkőzésen 15 találatot jegyzett, míg a 2012/2013-es idényben 46 meccsen 11 gólig jutott. Az eddig látottak alapján az idei lehet a legsikeresebb etapja Alexisnek, aki a bajnokságban 7 meccsen már öt gólnál jár. A szombati El Clásicón a a Barca második gólját is a chilei szerezte, Neymar passza után egy nem mindennapi emeléssel "robbantotta fel" a Nou Campot.

Az előzetes hírek szerint Tata Martino a kezdőben számol Alexis Sánchezzel, aki 100. barcelonai tétmérkőzésén léphet pályára.

[1505917] 2013-10-29 22:00:00 Celta Vigo - Barcelonax;