Téli hírmorzsák

Fogadásban taroltunk a hétvégén - végre elindult a tél

A söldeni óriás-műlesikló versenyekkel kezdetét vette a 2013/14-es téli Világkupa szezon. A svájci Lara Gut és az amerikai Ted Ligety mellett tippelés vonatkozásában a hatharom.com is jól rajtolt!

Bár a magyarországi időjárást elnézve még nyugodtan várhattunk volna vele, a hétvégén Söldenben azért végre kezdetét vette a téli szezon. Téli hírmorzsák névre hallgató rovatunkban így most már nem csak érdekességekkel, előzetesekkel vagy bulvárhírekkel foglalkozhatunk, hanem néhány eredményről is számot adhatunk. Ráadásul a hatharom.com tippmestere, Cesc18 is jól rajtolt, hiszen mindkét söldeni tippje bejött!

- A szombati női óriás-műlesikló versenyt a svájci Lara Gut nyerte meg, ahol hatalmas meglepetést okozott az előző télen mindent vivő Tina Maze gyengélkedése. A szlovén klasszis - tavalyi itteni sikere után - ezúttal csak a 18. helyen végzett, igaz most van három hete javulni, hiszen a mezőny legközelebb november közepén a finnországi Leviben csatol majd csak lécet.

A svájci hölgyeknek tíz év után "óriásban" újra Vk-sikert jegyző Gut mögött az osztrákok nagy örömére Kathrin Zettel végzett a második helyen, míg a hatharom.com tippjét beteljesítve az olimpiai bajnok Viktoria Rebensburg lett a harmadik. A németek másik esélyese, Maria Höfl-Riesch már az első futamban kiesett, az olimpiára fókuszáló Lindsey Vonn pedig még nem vállalta a söldeni rajtot.

- A fiúknál viszont vasárnap papírforma siker született, hiszen az elmúlt évek legjobb óriás-műlesiklója, az amerikai Ted Ligety lett a győztes. Remek szimattal ezt mi is megéreztük, és ha hasonlóan 100%-os tipp-hétvégét nem is ígérhetünk nektek, azért bizonyítottuk, hogy időnként érdemes kilépni a "foci-tenisz-amerikai ligák" sportfogadási szentháromságából, és olykor a téli sportok eseményeire is lehet - sikerrel - fogadni. A napokban a legjobb amerikai férfi sportolónak megválasztott Ligety mögött a francia Alexis Pinturault és a tavalyi összetett Világkupa győztese, az osztrák Marcel Hirscher állhattak még fel a dobogóra a szezonnyitón. Az erős szél miatt egy rövidített pályán rendezett versenyen Ligety karrierje 18. Világkupa-sikerét aratta, és sorozatban harmadszor nyert a Rettenbach-gleccseren, ami korábban senki másnak nem sikerült...

- A söldeni verseny krónikájához tartozik még az osztrák Rainer Schönfelder búcsúja, a 36 esztendős síző ugyanis most jelentette be visszavonulását. A korábbi kétszeres vb-ezüstérmes síző öt Világkupa-győzelmet aratott pályafutása során. Karrierjét stílszerűen egy korabeli, a '70-es évek sídivatját idéző felszerelésben teljesített söldeni óriás-műlesiklással zárta le. Schönfelder életfilozófiájára jellemző az a felirat, amit egy kitűzőre írva viselt siklása alatt: "dont worry ski happy", vagyis ne aggódj, síelj vidáman!

- Pár napja a norvég biatlon legendát, Ole Einar Björndalent dorgálták meg a doppingellenőrök, mivel nem találták az általa előzetesen megadott helyen, most pedig az osztrákok háromszoros olimpiai bajnok síugrója, Thomas Morgenstern követte el ugyanezt a hibát. "Készült rólam egy bejegyzés a nemzeti doppingellenes ügynökségnél, de ez most még nem akkora gond" - ismerte el a tényt a közkedvelt Morgi egy tiroli napilapnak nyilatkozva. A 26 éves versenyzőnek azonban nem kell egyelőre szankcióktól tartania, lévén konkrét doppingvétségnek csak az minősül, ha valakit 18 hónapon belül háromszor nem találnak meg az ún. holléti nyilvántartásban megadott helyen. Björdalenhez hasonlóan így neki is van még két dobása...

- A világbajnoki címvédő Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó sikerével zárult a curling vegyes-páros országos bajnokság. A múlt héten rendezett verseny során a Palancsa, Kiss páros végig címvédőhöz és favorithoz méltó magabiztossággal versenyzett, és a két győzelemig tartó vasárnapi döntőben két sima mérkőzésen nyert a Miklai Henrietta, Bodor Gábor páros ellen. Győzelmükkel kivívták a jogot, hogy a jövő áprilisban, Skóciában megrendezésre kerülő világbajnokságon képviseljék Magyarországot.

- Az alábbi reklám videó biztosan nem tartozik az évtized, sőt még az év legjobbjai közé sem, de a kezdő képsorok és a norvég biatlonos klasszis, Emil Hegle Svendsen szerepvállalása miatt van némi sportértéke, így hírrovatunk bulváros zárásaként azért megteszi: