Chelsea

Mourinho a szurkolók közé ugrott örömében - videó

A Chelsea 2-1-re verte otthon a Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának vasárnapi rangadóján. A londoniak mestere, José Mourinho a győztes gól után a lelátón ünnepelt.

Mourinho az érzelmek viharát élte meg a kispadon - fotó: AFP

A 90. percig 1-1-re állt a Chelsea-Manchester City meccs, amikor Willian a saját térfeléről ívelt, Hart kifutott az indításra, de a visszafutó Nastasic átfejelte kapusán a labdát, Fernando Torres az alapvonal előtt utolérte és jobbról, az üres kapuba pofozta. A londoni kékek 2-1-re nyertek, menedzserük, José Mourinho tisztában van vele mit élhettek át a manchesteriek.

"Először is szeretném együttérzésemről biztosítani a Manchester Cityt, tudom milyen érzés az utolsó percben kikapni - mondta Mourinho. - Nagyon nehéz megemészteni, de ezzel együtt nagyszerű pillanat a számunkra. Az első félidőben fantasztikusan játszottunk, jobbak voltunk, ami nem volt könnyű, hiszen kiváló ellenféllel találkoztunk. Akár három gólt is szerezhettünk volna. A szünet után megérkezett a tornádó, ami a kapunk elé szegezett minket, jól játszott a City. Az egyenlítés után 50-50 százalék esélye volt mindkét csapatnak a győzelemre. Amikor mindenki elkönyvelte a döntetlent, még mi is, akkor úgy döntöttem, hogy adok néhány percet Samuel Eto'ónak, nem akartam kockáztatni. Olyan meccs volt, ahol nem rizikózhattam a vereséget, hiszen egy közvetlen rivális ellen buktunk volna. A győztes gól előtt Hart és Nastasic nem értette meg egymást, de Torres szemfülessége is kellett a találathoz."

Miután Fernando Torres megszerezte a győztes találatot, Mourinho a szurkolók közé futott és velük ünnepelt. Mint kiderült, a fiához futott.

Mourinho öröme

"Szezonbérletet akartam venni a fiamnak, de az ellenfél kispadja mögé kapott - magyarázta Mourinho. - Ki kellett cserélni, hogy a Chelsea kispadja mögött ülhessen. Higgyék el, hozzá ugrottam ünnepelni! Drámai utolsó perc volt. Tavaly a Real Madriddal szintén az utolsó percben vertük a Manchester Cityt, akkor térden csúszva ünnepeltem, tönkre tettem a nadrágom. Amikor a Szuperkupában az utolsó percben vesztettünk a Bayern ellen, az olyan volt, mintha orvul hátba szúrtak volna. Ez az érzelmek vihara, remélem elhiszik nekem, hogy a fiamhoz rohantam. Ha nem, akkor elnézést kérek!"

A Chelsea ezzel a sikerrel feljött a második helyre, két ponttal szorul az éllovas Arsenal mögé. A City hetedik a ligában, harmadik vereségét szenvedte el idegenben. A hatharom.com tippelt a mérkőzésre, a Chelsea győzelmét vártuk, vagyis sikerrel jártunk.

A meccs góljai

Premier League, 9. forduló
INFOChelsea-Manchester City 2-1 (1-0)  TIPP
[1474291] 2013-10-27 17:00:00 Chelsea - Manchester Cityx;