Bulvár

Benézték az országot, lemaradtak az ünneplésről

Hihetetlen történet kering az internet világában, amely néhány pórul járt bosnyák drukkerről szól, akik eltévesztették az országot, így nem lehetettek ott a bosnyák válogatott vb-részvételét jelentő győzelemnél.

Múlt hét kedden Bosznia-Hercegovina válogatottja Litvániában vendégszerepelt, és miután az Edin Dzeko vezette társaság 1-0-s győzelmet aratott Kaunasban, a balkáni ország története során először kijutott egy világversenyre. Boszniában napokig tartott a fieszta, az emberek az utcán ünnepelték az elképesztő sikert, de a helyszínre utazó mintegy 10 ezer drukker is kitett magáért.

A népes bosnyák tábor nagyobb létszámú is lehetett volna, ha egy baráti társaság kicsit körültekintőbben szervezi meg az útját. A bosnyák médiában megjelent hírek szerint ugyanis egy kisebb csoport Litvánia helyett Lettországot vette célba, és csak Rigában tudatosult bennük, hogy bizony eltévesztették a házszámot.

"Néhány barátommal megindultunk, hogy a helyszínen ünnepelhessük Bosznia sikerét, de sajnos Litvánia helyett Lettországban találtuk magunkat" - mondta Haris Tresnjo, a különítmény vezetője. "Amikor megvettük a jegyeket senkinek nem esett le, hogy rossz országba tartunk. Mikor megérkeztünk nagyon nagy volt a csend, sehol nem láttunk egy drukkert sem. Elkezdtünk angolul kérdezősködni, hogy hol vannak az emberek és hogy tudnák eljutni a meccsre. Elmondtuk, hogy Boszniából jöttünk ünnepelni, de csak kinevettek minket és közölték, az a stadion bizony igen messze van. Egyik fiatal srác magyarázta el, hogy nem Litvániában, hanem Lettországban vagyunk. Ha már így alakult, azért megnéztük Riga nevezetességeit. Ez a saját hülyeségem volt, soha életemben nem fogom elfelejteni" - számolt be élményeiről a pórul járt szurkoló.

Nem ez volt az első eset a közelmúltban, mikor drukkerek egy csoportja rossz helyre utazott, hiszen 2011-ben az Európa Liga döntőjére induló Bilbao-szurkolók Bukarest helyett Budapesten kötöttek ki...

[1138999] 2013-10-15 19:00:00 Litvánia - Bosznia-Hercegovinax;