Bayern München

Guardiola szerint javítaniuk kell az első félidei teljesítményen

Az éllovas Bayern München a szünetben még 1-0-ás hátrányban volt a Mainzzal szemben, ám a második félidőben fordított és 4-1-re nyert a Bundesliga szombati játéknapján.

Mandzukic (j) szerezte a bajorok harmadik gólját - Fotó: AFP

Shawn Parker a 44. percben döbbentette meg a hazaiakat góljával, de nem kellett sokat várni a bajorok egyenlítő góljára a második felvonásban.

"Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Az Allianz Arénában az első félidőben szinte mindig nehézségeink vannak. Biztos vagyok benen, hogy ezen rövid idő alatt javítunk" - értékelt Pep Guardiola a mérkőzés után.

"A szünetben nyugodt voltam, a folytatásra kicsit változtattunk a felálláson, Arjen Robben átkerült a bal oldalra" - fűzte hozzá a katalán vezetőedző. A holland szélső lőtte az egyenlítő gólt a második játékrész elején, később kiosztott egy gólpasszt Thomas Müllernek.

"Az első félidőben nem koncentráltunk eléggé. Ez gyakori probléma a válogatott meccsek után, a lehető leggyorsabban orvosolnunk kell. A szünetben változtattunk, és ez gyorsan meghozta gyümölcsét. Minden elismerésem a Mainzé, tényleg megnehezítették a dolgunkat" - mondta a csapatkapitány Philipp Lahm.

[1479063] 2013-10-19 15:30:00 Bayern München - Mainz 05x;