Real Madrid

Alakul Florentino Pérez csendes, de annál erősebb ellenzéke

Spanyolországi sajtóhírek szerint egyre több, a Real Madridhoz közel álló fontos futballszemélyiség elégedetlen Florentino Pérez elnöki tevékenységével, így erős ellenzék van kialakulóban vele szemben.

Kipenderített klubikonok szervezkednek Pérez ellen

Állítólag a kétszeres BL- és UEFA-kupa-győztes, nyolcszoros bajnok Manuel Sanchis áll a kezdeményezés élén, amelynek célja, hogy előbb-utóbb megdöntsék Pérez hatalmát. A jelenlegi szövetségi kapitány, Vicente del Bosque és egykori kulcsembere, Fernando Hierro is pártolja az elképzelést, így a helyi szakértők szerint kevésbé erős médiajelenlétük ellenére is van esélyük arra, hogy hosszabb távon átvegyék majd az irányítást, köszönhetően sportszakmai elismertségüknek.

Florentino Pérez rengeteg kritikát kap a Real Madrid szurkolóinak egy részétől, mert rendre óriási összegeket költ a játékosvásárlásra, ezért a klub nem képes adósságaiból kikeveredni, ugyanakkor az eredmények sem jönnek úgy, ahogy a befektetett pénz tükrében az elvárható lenne. Ennek ellenére idén júniusban újraválasztották az elnöki posztra, így negyedik ciklusát kezdhette meg az egyesület élén. Első lépésként Carlo Ancelottit szerződtette a csapat kispadjára, valamint - felhetően - rekordösszegért megvásárolta a walesi Gareth Bale-t, aki egyelőre nem tudott sokat segíteni az együttesnek, köszönhetően sérüléseinek is.

Péreznek a rosszakarói szerint abban is nagy szerepe van, hogy Iker Casillas kiszorult a Real Madrid kezdőcsapatából, és más posztok kapcsán is rendszeresen nyomást próbál gyakorolni Carlo Ancelotti vezetőedzőre.