Fogadóelőny

Djokovics ijesztő pillanata, Nadal felhagy a politikával

Felemásan alakul ez a hét a világbajnokságra készülő férfi teniszezők számára. Andy Murray visszalépett Londontól, Novak Djokovics pedig kis híján megsérült Sanghajban.

Bár idén már nincs hátra egyetlen Grand Slam-torna sem a tenisz versenynaptárban, esemény és fogadási lehetőség így is akad bőven a pattogó filclabda világában. Tippekkel és előzetesekkel ugyan rendszeresen jelentkezünk a tenisz világából, ám nem árt néha a száraz hírekkel, érdekességekkel is tisztában lenni, hátha ez adhat ihletet nektek egy-egy újabb sikeres fogadáshoz. A közelmúltban útjára indult rovatunkban a teniszvilág aktualitásait igyekszünk rendszeresen összefoglalni nektek:

- Mivel Andy Murray szerdán hátsérülésre hivatkozva lemondta szereplését, még nyíltabbá tette a harcot a november elején sorra kerülő ATP-világbajnokságra. A Londonban sorra kerülő tornára korábban a világelső Rafael Nadal, a szerb Novak Djokovics és múlt heti pekingi remeklésével a 31 éves David Ferrer is bejutott már, de még így is csak három hely kelt el a nyolcból. A fennmaradó helyekre a legjobb esélyekkel az argentin Juan Martin del Potro, a cseh Tomas Berdych és a két svájci klasszis, az idén gyengébb évet záró Roger Federer valamint Stanislas Wawrinka pályázik.

- Ijesztő pillanatokat élt át szerdán a sanghaji tornán Novak Djokovics. A kiváló szerb játékos a Marcel Granollers ellen végül 6-2, 6-0-ra megnyert meccsen esett rá a jobb lábára. Djokovics a második játszma első játékában egy elütés közben lépett rosszul, ami után az orvosi szünetre is szüksége volt, hogy folytatni tudja a játékot. A szerbet egy ideig láthatóan zavarta a sérülése, ám végül alig hetven perc alatt befejezte a meccset, így készülhet az olasz Fabio Fognini ellen.

- Év végén lejár a szerződése a spanyol férfi Davis Kupa-csapat edzőjének, Alex Corretjának. Már most lehet viszont tudni, hogy 2014-től a korábbi világelső, Carlos Moyá veszi át tőle a csapat irányítását. "Ez egy nagyon érdekes nap volt számomra, személyesen és szakmailag is" - írta Twitter-oldalán Moyá, aki a kinevezés ténye mellett arról is hírt adott, hogy felesége harmadik gyermekükkel várandós. Corretja irányításával a sérült Nadal nélkül felálló spanyolok tavaly eljutottak a Davis Kupa döntőjébe, az immáron visszatérő Rafával pedig a múlt hónapban Ukrajna legyőzésével kiharcolták a bennmaradást a Világcsoportban.

- Tsonga és Monfils korábbi edzőjével, Roger Rasheeddal dolgozik a jövőben a bolgár Grigor Dimitrov, aki saját Facebook-oldalán jelentette be a hírt. A két fél megállapodása egyelőre egy rövidebb rövid időszakra szól, Rasheed a 2014-es szezon alapozása során segíti majd Dimitrovot.

- Vírusos megbetegedése után Babos Timea hétfőn újra elkezdte az edzéseket, de a kihagyás miatt átalakult a tervezett versenyprogramja. Kihagyja a 235 000 dolláros luxemburgi és a 100 000 dolláros franciaországi versenyt is. „Örülök, hogy végre újra teniszezhetek. Makacs betegségen vagyok túl, de még pár nap és teljesen jól leszek, remélem!” – írja honlapján a világranglista 104. helyén álló játékos. A magyar teniszezőnő hozzátette: a betegség miatt a versenyprogramja is átalakult. „Két kanadai versennyel kezdem a „visszatérést”, aztán még pár ITF-torna vár rám az év végére” – zárta mondandóját Timi.

Pályafutása végén kinek lesz több Grand Slam győzelme?x;

- Az idei évben a német csapat nélkül rendezik meg Perthben a nem hivatalos vegyes csapat világbajnokságot, a Hopman Kupát. A házigazda ausztrálok mellett ugyanis az újonc Lengyelország, az USA, Kanada, Franciaország, Csehország, Spanyolország és Olaszország kapott meghívót a szervezőktől. A december 28. és január 4. között sorra kerülő versenyen az egyes kiemelési számot a világranglista negyedik Agnieszka Radwanskát és a wimbledoni elődöntős Jerzy Janowiczot a soraiban tudó lengyelek kapták. A tervek szerint az amerikai csapatot Sloane Stephens és John Isner képviseli, míg a franciáknál a korábbi hírekkel ellentétben mégsem ragad újra ütőt Marion Bartoli, helyette Alizé Cornet lesz majd Jo-Wilfried Tsonga párja a tornán.

- Hiába szerepel idén káprázatosan a kemény pályás versenyeken Rafael Nadal, továbbra sem ért egyet az ilyen felületen zajló versenyeket előtérbe helyező versenynaptárral. A kemény pályán ebben az évben 27-1-es győzelmi mutatóval rendelkező spanyol ugyanakkor arról beszélt, hogy elfogadja a jelenlegi rendszert, és feladja a harcot ebben a kérdésben. A US Open és három mesterverseny megnyerése után a világelsőséget visszaszerző Nadal a sanghaji torna előtt arról beszélt, hogy mostantól inkább a játékkal akar foglalkozni, és nem szeretne a korábbiakhoz hasonló aktív szerepet betölteni a sportág irányításának kérdéseiben.