Bundesliga 2

Egy boldog nap után Stieber a kanadai táblázat élén

Szeptember utolsó napja sokáig emlékezetes marad a német másodosztályban szereplő Greuther Fürth légiósa, Stieber Zoltán számára.

A 24 esztendős szélső hétfőn ebédidőben a hatharom.com-nak adott interjújában elmondta, reméli, hogy klubcsapatánál hétről hétre nyújtott jó teljesítményére a válogatott szakmai stábja is felfigyel. Néhány órával később Egervári Sándor szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta a Hollandia és Andorra elleni világbajnoki selejtezőkre készülő nemzeti csapat keretét, a névsorban pedig a sárvári születésű futballista nevét is olvashattuk.

Stieber Zoltán nyitotta a gólok sorát a Dynamo Dresden ellen - Fotó: bundesliga.de

Ilyen előzmények után Stieber óriási eufóriával vetette magát a küzdelembe az esti, Dynamo Dresden elleni bajnoki mérkőzésen, honfitársunk pedig már tíz perc elteltével megszerezte a vezetést csapatának egy látványos, ballábas kapáslövéssel. A kétszeres válogatott játékos a folytatásban sem vett vissza, a második félidőben három gólpasszt osztott ki, a Greuther Fürth pedig 4-0-ás győzelmével a tabella élére ugrott.

Akárcsak Stieber, aki három találata mellet már öt gólpassznál jár, és az Energie Cottbust erősítő Marco Stiepermannal holtversenyben vezeti a Bundesliga 2 kanadai táblázatát. A sikertörténetet persze lehet még fokozni, örömteli forgatókönyv lenne például, ha egy nappal az Andorra elleni utolsó selejtező után, október 16-án azt kívánhatnánk Stieber születésnapjára, hogy legyen tagja a pótselejtezőre készülő válogatott keretének is.

[1479521] 2013-09-30 20:15:00 Greuther Fürth - Dynamo Dresdenx;