Férfi kézilabda BL

Csodás rohanás, óriási csatában nyert a Veszprém

Rendkívül nagy tempójú, izgalmas mérkőzésen szerezte meg második sikerét a Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprém hazai pályán, a német Rhein-Neckar Löwen ellen.

A mieink számára parádés, mint Nagy László a meccs után megfogalmazta, irreális volt a kezdés. Gyors találatokkal 7-2-es előnyt sikerült szerezni, időt is kért Gudmundur Gudmundsson, és a Löwen kevesebb mint egy perc alatt lőtt három góllal azonnal szorosabbá tette az állást. Ekkor támadásban Momir Ilics pillanatai következtek, a találatai után pedig sikerült felállt fal elleni játékra kényszeríteni a vendégeket, így Mirko Alilovicnak is jóval könnyebb dolga volt a kapuban.

Nehéz siker volt egy nagyon jó csapat ellen - Fotó: MTI, Kovács Anikó

Az órási tempó, amit a két csapat diktált és amit a játékvezetők is erőltettek, inkább a németeknek kedvezett, de így is sikerült 3-4 gólnyi különbséget tartani, noha Nagy gyorsan összeszedett két két percet, és spórolni kellett vele a félidő hajrájában.

A szünet után már Sulicot is másodszor küldték ki, így messze nem a legpontosabban kidolgozott felállásban védekezett a Veszprém. Ráadásul továbbra is hatalmas volt a rohanás, amibe különösen a még egy fokozattal gyorsabban játszani akaró Chema hibázgatott bele, ebből pedig néhány könnyű gólt szerzett az ellenfél. Így sikerült is a Löwennek az egyenlítés (21-21), Carlos Ortegának pedig időt kellett kérnie.

A szusszanás után újra a mieink tudtak pontosabbak lenni, labdaszerzéseiket követően hol Nagy László, hol a csapatban debütáló Ruesga volt eredményes, így 26-23-nál újra Gudmundsson mesternek volt mondanivalója. A tanácsait megfogadták, jó védekezésükből újra gyors gólokat lőttek, és újra döntetlen lett az állás. (26-26)

Inkább izzadságszagú harcot, mint szép játékot hozott a véghajrá, amelyben mindkét csapatnak voltak többé-kevésbé szerencsés találatai, az utolsó két perc pedig 29-29-es állásnál kezdődött. Ekkor az addig nagyszerűen játszó Ilics ziccert rontott, de egy perccel később az addig hibázgató Chema javított, védekezésben pedig egy kis szerencséje is volt a Veszprémnek, Alilovic a kapufa segítségével védte az utolsó lövést, így 30-29-es sikert arattak a mieink.

Ezzel egyedüli négypontos csapatként vezetik is a tabellát az A csoportban. Folytatás október 10-én, az ukrán Zaporozsje ellen.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
A csoport, 2. forduló
MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen 30-29 (17-14)
Veszprém, Veszprém Aréna, vezették: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák)
 
Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Gulyás 1, Gyene, Ilics 9, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 2, Jamali 2, Nagy L. 4, Pesics, Chema 4, Ruesga 3, Schuch, Sulic 3, Terzics, Ugalde 1
Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega
 
Löwen: Landin, Sztojanovics (kapusok), Ekdahl du Rietz 4, Gensheimer 6, Gorbok, Groeztki 4, G. Guardiola 2, I. Guardiola 2, Karason, Manojlovics 1, Myrhol 5, Petersson, Prodanovics, Roggisch, Schmid 2, Sigurmansson 3
Vezetőedző: Gudmundur Gudmundsson
 
Korábban játszották:
Motor Zaporozsje (ukrán)-Croatia Osiguranje Zagreb (horvát) 31-30
Celje Pivovarna Lasko (szlovén)-Szentpétervár (orosz) 29-22
 
A csoport állása: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zaporozsje 3, 3. Zagreb 2, 3. Celje 2, 5. Löwen 1, 6. Szentpétervár 0
Élő közvetítés: Veszprém-Löwenx