NB I

Hiányzott a kreativitás - Moniz

A Puskás Akadémia meglepetésre 3-1-re legyőzte a vendég Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Fotó: fradi.huAz FTC játékosainak szombaton azzal a lelki teherrel kellett pályára lépniük, hogy trinidadi csapattársuk, a 22 éves Akeem Adams szerdán szívinfarktust kapott, azóta három műtéten esett át, de állapota továbbra is súlyos. Ricardo Moniz ugyanakkor nem mentegetőzött, nem fogta egyértelműen erre a kudarcot.

"Először is szeretnék gratulálni Benczés Miklósnak a győzelemhez – fogalmazott a vezetőedző a fradi.hu-nak. - Ha nem vagyunk százszázalékosan koncentráltak, akkor nem vagyunk elég jók egy ilyen meccs megnyeréséhez. Nem kezdtük rosszul a találkozót. A kapott gólt követően tudtuk, hogy egy felállt védelem ellen kell játszanunk. Sajnos csak Jenner révén tudtunk a védelem mögé kerülni, a túloldalon ez nem sikerült. Nem tudtunk egyenlíteni a szünet előtt, de próbálkoztunk a második játékrészben is, azonban Lencse újabb gólt lőtt. Megnehezítette a dolgunkat, hogy tízen maradtunk a pályán. Nagy rizikót vállaltunk: három védővel, és szinte öt csatárral játszottunk. Volt lehetőségünk a szépítésre. Az ilyen nagy kockázatban benne van, hogy az ellenfélnek vannak helyzetei. Nekünk nem sikerült a szépítés, ők viszont meglőtték a harmadikat. Megérdemelt volt a hazaiak győzelme, sajnos nem tudtunk felzárkózni a Videoton mögé. A mai napon hiányzott belőlünk a kreativitás."

A Ferencváros jelenleg második a tabellán, ám a vasárnap délután pályára lépő Debrecen megelőzheti. A Loki az MTK-t fogadja. A Ferencváros a következő fordulóban a Honvéddal csap össze.

OTP Bank Liga
9. forduló
INFO Puskás Akadémia-Ferencváros 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, 2800 néző, v: Németh Á.
 
gólszerzők: Czvitkovics (19.), Lencse (58., 77.), illetve Vaszicsku (79. öngól)
kiállítva: Besic (73.)
sárga lap: Tóth B. (38.), Lencse (75.), illetve Holman (35.), Besic (36., 73.)
 
Puskás Akadémia: Hajduch - Papucsek, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Tóth B., Polonkai - Gallardo (Tischler, 69.) Czvitkovics (Baracskai, 80.), Haraszti (Molnár, 90.) - Lencse
 
Ferencváros: Jova - Gyömbér, Mateos, Besic, Bönig (Ionescu, 64.) - Gerson, Józsi, Jenner - Holman (Tuijp, 64.), Böde - Diallo (Somalia, a szünetben)
[1480597] 2013-09-28 16:00:00 Puskás Akadémia - Ferencvárosx;