NB I

A Honvéd ellen már rendben lesznek a fejek a Fradinál

Elszenvedte idei harmadik vereségét az OTP Bank Ligában a Ferencváros a Puskás Akadémia vendégeként. Törvényszerű volt?

Óriási lelki hullámzást kellett - volna - leküzdeni a zöld-fehéreknek az elmúlt napokban. Szokták mondani, hogy a sikert feldolgozni épp olyan nehéz, mint a kudarcot, és elsőként abból jutott a Fradinak. Hármas győzelmi sorozatot építettek csak a bajnokságban, a Ligakupával együtt ötös szériát, utolsó győzelmüket pedig a legnagyobb rangadón, az Újpest elleni meccsen aratták. Az ilyenek után szokott jönni a szinte törvényszerű visszaesés, pláne amikor a következő ellenfél a kieső helyen álló, nyolc forduló alatt mindössze egyszer nyerő újonc.

Hiába a küzdeni akarás, ezúttal nem volt éle a Fradi játékának - Fotó: fradi.hu

Ehhez viszont jött egy nagyon sajnálatos esemény, Akeem Adams szerdai infarktusa, a védő azóta is fennálló életveszélyes állapota. Egy drámai helyzet, ami egy jó eséllyel egyébként is leszállóágba kerülő csapatot csak még mélyebbre taszíthat. Nem véletlenül mondta Ricardo Moniz vezetőedző, hogy élete legnehezebb feladatával áll szemben. A jelek szerint ezt most nem is sikerült megoldania.

Láthatóan tompák voltak a fejek a viszonylag jó kezdés ellenére is. Első - és az első félidőben egyetlen kaput eltaláló - lehetőségéből gólt szerzett a Puskás Akadémia, a hátvédek rendre rosszul helyezkedtek, elöl pedig többen, Jenner, Holman és Diallo sem volt kellően éles, miközben Böde küzdeni akarása is inkább felesleges kakaskodásokban jött ki.

A szünet után még látványosabb volt a zavar, hiába akartak a zöld-fehérek, csak görcsösebbé vált a játékuk. Hiányzott a dinamika, a sok rossz megoldást még több kapkodás, így még több rossz megoldás követte, hátul pedig gyakorlatilag összeomlott a védelem. A hajrában már a kockázatvállalás és a Besic kiállítását követő létszámhátránynak is volt ehhez köze, így azt már felesleges lenne csak a fejekre fogni. A bosnyák védő piros lapja persze még oda sorolható - még ha szigorú is volt a bírói ítélet -, talán ő sem vágná oda minden meccsen a labdát a földhöz.

Egy kis szerencsével azonban a hajrában végre láthattak jó jeleket a Fehérvárra elutazó fővárosi szurkolók (akik közül állítólag nem engedtek be mindenkit a Sóstói Stadionba). A Jenner beadása után született Vaszicsku-öngól szabadította fel a Fradi játékosait görcsösségükből. Ugyan ez után is csak helyzetekig és kapufáig jutottak, de ebben az időszakban jutottak el odáig, hogy nem csak nyammogtak az eléjük tett vasdarabon, hanem képesek lettek volna átharapni azt. Sokat ez ezen a találkozón már nem ért, de a drukkerek így legalább abban bízhatnak, hogy már a meccsen belül sikerült túljutnia a csapatnak a mélyponton, ez pedig a Honvéd elleni jövő heti fővárosi rangadón már nagyon sokat érhet.

Fotó forrása: www.fradi.hu

OTP Bank Liga
9. forduló
INFO Puskás Akadémia-Ferencváros 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, 2800 néző, v: Németh Á.
 
gólszerzők: Czvitkovics (19.), Lencse (58., 77.), illetve Vaszicsku (79. öngól)
kiállítva: Besic (73.)
sárga lap: Tóth B. (38.), Lencse (75.), illetve Holman (35.), Besic (36., 73.)
 
Puskás Akadémia: Hajduch - Papucsek, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Tóth B., Polonkai - Gallardo (Tischler, 69.) Czvitkovics (Baracskai, 80.), Haraszti (Molnár, 90.) - Lencse
 
Ferencváros: Jova - Gyömbér, Mateos, Besic, Bönig (Ionescu, 64.) - Gerson, Józsi, Jenner - Holman (Tuijp, 64.), Böde - Diallo (Somalia, a szünetben)
[1480597] 2013-09-28 16:00:00 Puskás Akadémia - Ferencvárosx;