Ligue 1

Thiago Silva mellett Alexre sem számíthat szombaton a PSG

Laurent Blanc, a Paris Saint-Germain vezetőedzőjének tájékoztatása szerint a novemberig sérült Thiago Silva mellett Alexet sem tud játszani csapata szombati mérkőzésén.

Alex combja még az Olimpiakosz elleni BL-mérkőzésen sérült meg szeptember 17-én, és bár egy félidőt játszott a Valenciennes elleni szerdai találkozón, pihentetik annak érdekében, hogy a jövő héten a Benfica ellen bevethessék a Bajnokok Ligájában. Így valószínűleg a 19 éves Marquinhos és a sérüléseikkor Thiago Silvát és Alexet is váltó Zoumana Camara játszat a Toulouse ellen.

Alexnek is pihennie kell

Jeremy Menezt ugyanakkor bevetheti a vezetőedző, aki nem aggódik túlzottan a kényszerű változtatások miatt: "Szombaton más lesz a felállás, mint legutóbb volt. Minden edző tudja, hogy ez egy puzzle. Néhány játékosnak pihennie kell, de a kulcsemberek kihagyása megbonthatja a csapat egyensúlyát. A meglévő embereinkkel megyünk neki a meccsnek anélkül, hogy feladnánk a stílusunkat."

Szerdán nem parádézott a PSG, de a trénert ez sem aggasztja nagyon: "Szoros a menetrendünk a Bajnokok Ligájával. Szenvedtünk is a Valenciennes ellen. Rosszul játszottunk, de nyertünk, és amíg így is hozzuk a pontokat, jól fogunk állni a bajnokságban. A Monacóval jó meccset játszottunk, de remélem, hogy nem lesz minden meccsünk annyira nyitott. Nem tudom, hogy a Toulouse hány védővel áll ki ellenünk, de nekünk támadnunk kell, mert azt tudom, hogy szervezett az ellenfelünk."

A hét meccsből négyszer nyerő, háromszor pedig döntetlent játszó párizsiak kétpontos hátránnyal a másodikak, míg a két győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel rendelkező Toulouse a középmezőnyben található. A szombati vendégcsapat kapott góljai alapján (8) szintén a közepesen teljesítő csapatok közé számít, 6 szerzett találatával miatt azonban nem feltétlenül ébreszt rettegést a fővárosiakban a védőgondok ellenére sem.

[1468234] 2013-09-28 17:00:00 Paris Saint Germain - Toulousex;