NB I

A legnehezebb feladat és új játékos a Ferencvárosnál

Új játékost igazolt a derbigyőzelem és Akeem Adams szívrohama után nagyon nehéz mérkőzésre készülő Ferencváros labdarúgócsapata.

Péntek délután kötött szerződést az FTC a 19 esztendős Péter Antallal, aki 2009 óta a holland Heerenveen utánpótláscsapatainak tagja volt. Korábban Szekszárdon szerepelt, illetve Pisont István az U16-os válogatottban is bevetette, ott hét meccsen négy gólt szerzett.

"Nagyon örülök, hogy a Ferencvároshoz igazoltam, nagyszerű érzés lesz a legjobb magyar csapatban játszani. Korábban már tesztelt a Fradi, nagy büszkeséggel töltött el, hogy a legpatinásabb egyesület felfigyelt rám. Örülök, hogy újra egy klubban dolgozhatok Máté Csabával, aki az edzőm volt Szekszárdon. Szeretnék minél több gólt lőni először a második csapatban, majd később az NB I-esek között. Remélem, hogy sok örömet okozhatok majd a szurkolóknak" - nyilatkozta a fiatal játékos a fradi.hu-nak.

Ilyen szituációban még Ricardo Moniz sem volt - Fotó: fradi.hu

Közben természetesen más dolgok is foglalkoztatják az együttes tagjait, hiszen a szerdán szívinfarktuson átesett Akeem Adams továbbra is életveszélyes állapotban van, és az ő helyzete a csapat szombati, Puskás Akadémia elleni bajnokiját is komolyan befolyásolhatja.

"A derbi előtt nem kellett motiválni senkit, hiszen már az is tűzbe hozta a játékosokat, hogy ennyi ember előtt futballozhattak. Talán az előttünk álló mérkőzésen pont az lesz a legnehezebb, hogy a játékosok újra olyan hőfokon égjenek, mint ahogyan azt az Újpest ellen tették. Az egész csapatot mélyen lesújtotta az Akeemről érkezett hír. Az Újpest elleni győzelmet követően nagyon jó hangulat volt az öltözőben, ám ez most megtört. Eddigi edzői pályafutásom legnehezebb feladata előtt állok, hiszen ki kell rángatnom a csapatot abból a sokkhatásból, amiben jelenleg is van. A Puskás FC elleni meccset meg kell nyerni Akeemért" - mondta a nagyon nehéz szituációról Ricardo Moniz vezetőedző.

A szombat délutáni meccs előtt a fentiek ellenére is a Fradit favorizálják a fogadóirodák, ami a korábbi eredmények tükrében mindenképpen érthető. A nagy kérdés, hogy letargiát okoznak a hét eseményei vagy felpörgetik a zöld-fehérek játékosait.

[1480597] 2013-09-28 16:00:00 Puskás Akadémia - Ferencvárosx;