Angol Ligakupa

Suárez egy félidő alatt formába lendült, de a United nyert

A Manchester United legyőzte a Liverpoolt hazai pályán az angol Ligakupa 3. fordulójában, ezzel továbbjutott.

Tavalyi harapásos ügye óta először lépett pályára a Liverpoolban Luis Suárez, és mivel a kezdeti jó eredmények után éppen gyengülni kezdett a Vörösök teljesítménye, illetve Daniel Sturridge mellett a többiek csak nehézkesen jutottak el gólokig, nyilván sokan várták, hogy mire lesz képes. Nos, az első félidőben még el-eltűnt, de a másodikban már egyértelmű volt, hogy hamarosan újra csapata vezére lesz.

Suárez (balra) hamarosan újra a Liverpool vezére lesz - Fotó: AFP

A szünetig mindkét csapat a szervezett, biztonságos védekezésre törekedett inkább, mint az elsöprő támadásvezetésre, így kevés volt a helyzet. Hazai oldalon Rooney volt a legaktívabb, a vendégeknél pedig Suárez és Sturridge, de komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki, amikor a kapuk felé ment a labda, De Gea és Mignolet is magabiztos volt.

A fordulás után kezdődött az igazi meccs, köszönhetően annak, hogy egy szögletből Hernández azonnal vezetéshez juttatta a Manchester Unitedet. (1-0)

Ez után volt kénytelen aktívabban támadni a Liverpool is, és ekkor már tudtak is helyzeteket kialakítani. Kolo Touré aktív volt a jobb oldalon, Suárez Sturridge mögött szabadon vándorolva mindenütt ott volt, és lendületes megindulásokat mutatott be. A lövések azonban többször is Enriquére és Hendersonra jöttek ki, akik általában látványosan eltörték a labdát. Először az urugayi csatár volt igazán veszélyes, amikor egy szöglet után egy lövőcsellel átverte Jonest, majd ballal tüzelt, de az oldalhálót találta el.

Kicsivel később egy tizenhatos előtti szabadrúgásból már kapufáig is eljutott, majd Hendersonnak volt egy nagyon veszélyes fejese, de pont középre küldte a labdát, így De Gea védeni tudott. A másik oldalon egy szép Rafael-megindulást követő Rooney-szabadrúgást kellett Mignolet-nak védenie, majd a hajrában újra Suárez tört be a tizenhatoson belülre, a passza után viszont Sterling nagyon gyengén lőtt.

Az utolsó percek már a mezőnyben folytatott küzdelemről szóltak, ami természetesen a Unitednek jött jól, így a hazaiak meg is tartották előnyüket, és kiharcolták a továbbjutást.

Angol Ligakupa
3. forduló
INFO Birmingham City (II.)-Swansea City 3-1 (0-0)
INFO Tranmere Rovers (III.)-Stoke City 0-2 (0-1)
INFO Newcastle-Leeds (II.) 2-0 (1-0)
INFO West Bromwich Albion-Arsenal 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-4
INFO Manchester United-Liverpool 1-0 (0-0)
[1573093] 2013-09-25 20:45:00 Manchester United - Liverpoolx;